Cazul polițistului-pedofil. Documentul care incriminează rețeaua de protecție din Poliție

Dora Vulcan | 13.01.2018

Un document oficial din 10 decembrie 2016, data ultimelor alegeri parlamentare, cu rezoluția șefului Poliției Române, care cerea măsuri de urgență împotriva polițistului-pedofil, arată raportarea agresiunilor sexuale comise de angajatul de la poliția rutieră.

Pe aceeași temă

 

 

 

Pe prima parte a documentului se regăsesc toate rezoluțiile date de șefii Poliției. Informația spectaculoasă, scrie Comisarul.ro, este dată chiar de ziua în care este consemnată cea mai importantă dintre rezoluții, care aparține șefului Poliției, Bogdan Despescu. Este chiar ziua alegerilor parlamentare din 2016, când PSD a câștigat alegerile cu peste 46%.  

 

 

 

Angajatul MAI a sesizat conducerea Poliției Capitalei, iar conducerea Poliției a trimis cazul la Brigada de Poliție Rutieră și Secția 18, unde acesta s-a făcut pierdut.

 

Pe 10 decembrie 2016, pe fluxul de informații al MAI apare oficial informația că un angajat al Brigăzii de Poliție Rutieră este implicat într-o agresiune sexuală.

 

 

 

 Şeful Poliţiei Capitalei Nicu Dragoş Orlando a demisionat în urma scandalului legat de poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de agresiune sexuală. De asemenea, şi adjunctul său Marius Eugen Ştefan a demisionat. 22 de poliţişti au fost daţi pe mâna procurorilor de şeful Poliţiei Române. Sunt bănuiţi că, de-a lungul anilor, l-au protejat pe poliţistul suspectat în 15 cazuri de abuz sexual.

 

Şeful Poliţiei Române a finalizat raportul cerut de Mihai Tudose în 2 zile. Raportul întocmit de chestorul Bogdan Despescu are 11 pagini şi duce până la adjunctul său Marius Voicu, acum cercetat disciplinar şi el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22