Cazul Sorina: Curtea de Apel Craiova a respins cererea de revizuire a adopției

Laurentiu Gheorghe | 11.07.2019

Instanța Curții de Apel Craiova a respins, joi, cererea de a adoptiei internationale in cazul Sorinei, fetita din Baia de Arama, adoptata de familia din SUA.

Pe aceeași temă

Decizia vine după ce miercuri, aceeași Curte de Apel a amânat luarea unei decizii. Decizia instanței este definitivă.

Un alt dosar se află pe rolul Judecătoriei Slatina, magistrații trebuind să decidă asupra ordonanței președențiale, și să stabilească dacă fata poate părăsi România împreună cu familia adoptivă.

****

Procurorul general ceruse Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei civile din 23 aprilie, pronunțată de această instanță, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei, „solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri".
Procurorul general ceruse și suspendarea executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată de către familia Săcărin. și această solicitare a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova, în 5 iulie.
În 20 iulie, Judecătoria Slatina ar urma să judece solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanțe președințiale pentru a-i interzice Sorinei să plece din țară.
Fetița de opt ani a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un fost asistent maternal din Baia de Aramă, după ce a fost înfiată de o familie din Statele Unite. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!", dar și cum la un moment dat este târâtă de către procurorul care a coordonat intervenția. Acest caz a generat un val de nemulțumiri legat de modul de intervenție, fetița fiind luată împotriva voinței ei.
Asistenta maternală, rămasă fără atestat în luna mai, susținea că nu a refuzat adopția copilei și că a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22