Cazul Sorina. Pașaportul a fost returnat de Secția Specială. Sorina poate pleca în SUA

Laurentiu Gheorghe | 19.07.2019

Mama adoptiva a Sorinei, Ramona Sacarin, a ridicat vineri pasaportul fetitei de la Serviciul Pasapoarte Dolj. „Am ridicat pasaportul Sorinei”, a declarat Ramona Sacarin citată de Ziare.com.

Pe aceeași temă

Judecatoria Slatina a decis, joi, ca Sorina poate pleca din tara, impreuna cu parintii adoptivi, o familie de romani stabiliti in SUA.

Instanta a respins cererea de ordonanta presedintiala formulata de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu.

Curtea de Apel Bucuresti a declinat vineri catre Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala (SS), o solicitare a familiei Sacarin de restituire a pasaportului Sorinei.

Diana Gavra, avocata familiei Sacarin, declarase vineri dimineata ca pasaportul este in continuare retinut "deci copilul este lipsit de libertatea de circulatie in continuare."

"Oamenii acestia stau de cateva luni bune in Romania, au locuri de munca in SUA, au o viata in SUA, au si alti copii de care trebuie sa se ingrijeasca si sunt tinuti in mod abuziv in Romania, pentru ca, nu stiu.... probabil pentru unicul scop de a o lasa orfana pe Sorina. Cred ca tot statul roman s-a mobilizat sa o lase orfana pe Sorina.

Pentru ca trebuie sa stim foarte clar ca in momentul in are se desfiinteaza adoptia, sau Sorina nu poate sa plece in strainatate cu sotii Sacarin, Sorina reintra in sistemul de protectie al copilului. Deci daca interesul superior al compilului Sacarin Sorina este de a reintra din nou in sistemul de protectie al copiluluu si nu a avea o familie care sa o ingrijeasca si sa o iubeasca, probabil statul roman s-a organizat foarte bine pentru acest scop," declara Diana Gavra.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22