Cazul Sorina: Procurorul general se bâlbâie când vorbește de reținerea pașaportului fetei la SS

Laurentiu Gheorghe | 15.07.2019

După ce magistrații au decis că adopția fetiței de 8 ani din Baia de Aramă este legală și nu este nici o revizuire a acesteia, Sorina ar fi putut pleca in SUA, daca Sectia Specială nu-i reținea pasaportul.

Pe aceeași temă

Bogdan Licu, spune evaziv că procurorul de caz a avut date și indicii privind legalitatea emiterii pașaportului, care însă nu s-au confirmat după temeinice verificări.

Procurorul-șef a fost de dimineață să vorbească cu procurorul de caz, Mihaiela Iorga Moraru, ca să dumirească în baza căror dispoziții legale i-a ridicat pașaportul fetei adoptate legal și care nu poate pleca din țară pentru că i se interzice de un procuror acest lucru.

Din declarația lui Bogdan Licu se deduce că procurorul a fost obligat să-i înmâneze pașaportul, în acest moment familia putând pleca fără nicio o opreliște din țară, perfect legal.

"Procedura de adopție este finalizată. Fetița nu putea pleca cu familia în acest moment pentru că nu avea pașaport. Părerea mea este că părinții adoptivi vor fi destul de deștepți să nu plece cu fetița din țară până nu se va soluționa și cererea de ordonanță președințială privind plecarea din țară. La acel moment au existat date și indicii cu privire la legalitatea emiterii pașaportului, asftfel că acesta a fost reținut", a explicat Licu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22