ÎCCJ dezbate procesele în care sunt judecați Dragnea, Tăriceanu, Oprea și Ponta

E.b. | 20.06.2017

Noi termene în dosarele în care sunt judecați Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta și Gabriel Oprea sunt programate marți la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe aceeași temă

 

Dosarele în care sunt inculpați Dragnea, Tăriceanu și Gabriel Oprea sunt judecate de același complet de judecată, condus de Ștefan Pistol.

 

Primul programat în instanță este președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. Procesul are loc la o oră neobișnuită — 7,30, fiind citat în calitate de martor Dan Andronic, conform Agerpres.

 

La termenul anterior al procesului, a fost audiat ca martor Șerban Mihăilescu, fost parlamentar și secretar general al Guvernului Năstase. Acesta a spus, printre altele, că a participat la nunta lui Dan Andronic, organizată în 2008 la Monte Carlo.

 

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, fiind acuzat că a dat o declarație neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul "Ferma Băneasa".

 

 

*********************************

 

 

Și fostul vicepremier Gabriel Oprea este așteptat marți la Înalta Curte, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI, respectiv achiziționarea unui autoturism Audi A8.

 

La termenele anterioare, instanța a admis o cerere făcută de Gabriel Oprea privind sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a articolului din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu. De asemenea, judecătorii au decis ca jurnaliștii să nu mai aibă acces în sala de judecată.

 

 

*********************************

 

 

Urmează dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

 

La termenul trecut, judecătorii au audiat-o pe Floarea Alesu, fosta șefă a DGASPC Teleorman, aceasta relatând că Liviu Dragnea știa de situația celor două angajate care nu veneau la serviciu și lucrau de fapt la sediul PSD Teleorman.

 

Deși patru inculpați din acest dosar și-au recunoscut vinovăția, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor, președintele completului de judecată, Ștefan Pistol, le-a respins acestora cererile de a fi judecați prin procedura simplificată.

 

 

*********************************

 

Un alt dosar programat marți la Instanța supremă este "Turceni — Rovinari", în care sunt judecați fostul premier Victor Ponta și fostul senator Dan Șova. Procesul se află la stadiul audierii de martori, printre cei care au dat declarații în sala de judecată fiind Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, precum și Dan Hosu, soțul fostului procuror-șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. La o parte dintre audieri, jurnaliștii nu au avut acces în sala de judecată.

 

Victor Ponta nu a fost prezent la ultimele termene ale procesului, în timp de Dan Șova a obținut de la judecători sesizarea Curții Constituționale cu o excepție pe abuzul în serviciu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22