CCR a înregistrat sesizarea lui Dăncilă privind conflictul juridic cu președintele Iohannis

Dora Vulcan | 05.09.2019

CCR a înregistrat sesizarea guvernului în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi preşedintele României.

Pe aceeași temă

Sesizarea premierului guvernului are legătură cu refuzul președintelui Klaus Iohannis de numire a miniştrilor interimari.


Miercuri, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională pe această temă.

"Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută refuza nejustificat numirea de miniştri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniştrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situaţie fără precedent, o situaţie de confuzie şi dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis are obsesia blocajelor. (...) Şi pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de către preşedinte în numele ambiţiei prezidenţiale, Guvernul României va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict juridic cu şeful statului. Românii nu au de ce să asiste la acest spectacol de prost gust pe care îl fac cei cărora le-au dat votul. Fie că realizează sau nu, tot la vot vor fi sancţionaţi pentru toate aceste dovezi de egoism, de inconştienţă şi de lipsă de responsabilitate pentru ţară", a susţinut Dăncilă la sediul PSD.

Viorica Dăncilă i-a răspuns, astfel, președintelui Klaus Iohannis după ce acesta a criticat dur guvernarea PSD, pe care a acuzat-o că ignoră rezolvarea problemelor urgente și importante pentru cetățeni și că se preocupă doar de perpetuarea puterii.

„Președintele nu a fost ales să blocheze guvernul fără niciun argument. Domnul Tăriceanu nu a fost votat ca să abandoneze guvernul. Vom face tot posibilul să obținem susținerea necesară pentru a duce mandatul până la capăt. Pentru că românii merită să nu fie implicați și sacrificați de președinte Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict cu șeful statului”, i-a răspuns Dăncilă.

Șeful Executivului a transmis, săptămâna trecută, la Cotroceni, nominalizarea, ca interimari, a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul, după ieșirea ALDE de la guvernare și demisia miniștrilor ALDE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22