Ce pun la cale Dragnea și Tăriceanu pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului

I.g. | 31.07.2017

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a infirmat, luni, convocarea Biroului Permanent miercuri pentru sesiunea extraordinară. Liderii coaliţiei au spus că Guvernul i-a anunţat de intenţia de a adopta OUG pentru trecerea ELCEN la Primăria Capitalei, iar ei l-au asigurat că, atunci când soseşte actul normativ la Parlament, Legislativul va fi convocat în sesiune.

Pe aceeași temă

 

Dragnea şi Tăriceanu nu au putut preciza dacă OUG va fi adoptată în şedinţa de Guvern de joi. ”Măsura referitoare la trecerea ELCEN sub autoritatea PMB şi în propritetate Primăriei Capitalei necesită adoptarea unei OUG pentru care Guvernul nu e abilitat. Dacă această măsură va fi luată prin OUG, atunci Parlamentul se convoacăîn termen de 5 zile pentru a lua în dezbatere ordonanţa respectivă. Deci, acest lucru depinde de ceea ce face Guvernul”, a afirmat Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei la care au participat şi premierul Mihai Tudose şi mai mulţi miniştri.

 

Președintele Senatului a precizat că şi problema pensiilor speciale necesită o rezolvare rapidă, întrucât în acest moment legea aflată în vigoare creează ”o distorsiune majoră şi o anomalie”, întrucât pensia ajunge să fie mare decât salariul net al angajatului. Liderul ALDE a spus că trebuie făcută o corecţie, că problema este urgentă, dar că nu se vor micşora pensiile aflate în plată.

 

”Le-am spus că în momentul în care Guvernul adoptă OUG (privind ELCEN - n.r), Parlamentul, respectiv Camera Deputaţilor sau Senatul se va întruni în sesiune extraordinară”, a precizat Dragnea. Șeful Camerei Deputaților a infirmat că ar fi convocat pentru miercuri Biroul permanent al Camerei, deşi Direcţia de presă a Camerei Deputaţilor a dat publicităţii, sâmbătă, un comunicat de presă în acest sens.

 

„Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc miercuri, 2 august, începând cu ora 11.00 (sala „Barbu Catargiu”, nivel P1). Pe ordinea de zi se află scrisoarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, prin care se solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august”, se arată în comunicatul de presă. Dragnea a spus că nu a trimis nicio scrisoare, ci doar un SMS deputaţilor pentru a-i informa de posibila convocare a unei sesiuni extraordinare, scrie News.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22