Ce răspuns a dat europarlamentarul despre care Dăncilă a spus că e în slujba lui Soros

Redactia | 04.03.2018

Europarlamentarul Ana Gomes, acuzată de premierul român că este finanțată de Soros și că-și denigrează inclusiv propria țară, îi răspunde fostei sale colege din Parlamentul European că până acum o credea mută pentru că n-a auzit-o în atâția ani vorbind.

Pe aceeași temă

 

După intervenția dură din Parlamentul European, în care Gomes a criticat corupția la vârf din statul român, după revenirea în țară, premierul Dăncilă a comparat-o pe europarlamentarul din Portugalia cu Monica Macovei pentru că și-ar defăima țara. În plus, Dăncilă și-a acuzat fosta colegă din grupul socialist că este membră a unui organizații finanțate de mult hulitul George Soros. Viorica Dăncilă a fost timp de nouă ani membră a Parlamentului European și a activat în același grup socialist din care face parte și Ana Gomes.

 

”În primul rând, mă mir că această doamnă vorbește. Credeam că e mută. În atâția ani în care am fost împreună în grupul socialist în Parlamentul European, eu nu am auzit-o să deschidă gura vreodată. Da, mi s-a transmis ce spune acum despre mine și m-a apucat râsul. Sunt, într-adevăr, membru neretribuit în Friends of Europe, fundație care e în parte finanțată de Soros, așa cum sunt și în Amnesty International. Demonizându-l astfel pe Soros, socialiștii români nu fac decât să o ia pe calea populismului est-european cel mai îmbâcsit, precum Orban în Ungaria, toți cei cu derive spre dreapta neasumată și mincinoasă care dau vina pe un filantrop pentru a-și ascunde afacerile de corupție și tendințele autoritare de acasă. Acești oameni n-au nimic socialist și nu au nimic de-a face cu stânga. Populism găunos și corupție pe bandă rulantă”, a declarat Ana Gomes, pentru blogul CabalinKabul.

 

În plus, premierul român spune că însăși Portugalia a cerut ridicarea imunității europarlamentarului pentru acuzații defăimătoare la adresa țării sale. Astfel că afirmațiile lui Gomes despre Liviu Dragnea, care este implicat într-o anchetă a OLAF privind deturnarea de fonduri europene au fost făcute doar pentru a se face remarcată și nu trebuie luate în considerare.

 

“După părerea mea e o declarație total neinspirată. Doamna Ana Gomes, însuși Portugalia a vrut să îi retragă imunitatea pentru defăimarea propriei țări. Cred că putem să o asemănăm cu doamna Monica Macovei. E membră a fundaţiei Friends of Europe, patronată de domnul Soros, deci nu e în necunoștință de cauză a ceea ce vrea să inducă în România. Consider că și-a depășit atribuțiile de europarlamentar. Am discutat la Bruxelles cu oficialii europeni despre legile justiției și i-am rugat să luăm legătura când e nevoie. Au fost întru totul de acord. Această privire la general nu e corectă. Inclusiv doamna Ana Gomes nu spune ce e incorect şi ce nu se poate aplica. Sunt intenţiile unui om care vrea să iasă în evidenţă.”, a declarat Viorica Dăncilă la România TV.

 

Afirmațiile făcute de premierul Dăncilă în România vin în spiritul obișnuinței politicienilor autohtoni de a avea un dublu discurs. Unul pentru Uniunea Europeană, în care spun că susțin lupta anticorupție și independența justiției și altul când se adresează propriului electorat. Se pare însă că oficialii europeni nu mai sunt dispuși să treacă cu vederea derapajele care pun în pericol statul de drept în România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22