Ce schimbări face Guvernul în privința pensiilor speciale. Varianta Olguței Vasilescu

I.g. | 04.08.2017

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat vineri, in debutul sedintei de guvern, ca ordonanta de urgenta ce se discuta astazi prevede doua mari modificari fata de actuala legislatie: pensiile de serviciu nu se vor mai indexa cu cresterile salariale, ci cu inflatia, iar valoarea neta a pensiei nu va putea depasi media soldelor sau salariilor.

Pe aceeași temă

 

Olguta Vasilescu a mai spus ca nici o pensie in plata nu se va micsora, nu vor exista modificari in privinta varstei de pensionare. De asemenea, nu sufera modificari baza de calcul pentru pensii, scrie HotNews.

 

Ministrul Muncii a mai spus ca ordonanta de urgenta se va aplica pensionarilor din Ministerul de Interne, Ministerul Apararii, serviciile de informatii, personalul aeronautic civil, personalul diplomatic si consular, personalul Curtii de Conturi, personalul auxiliar din instante si parchete, functionarii parlamentari si parlamentarii. Pensiile magistratilor nu sunt incluse in aceasta Ordonanta de Urgenta pe motiv ca au facut obiectul a doua sesizari la Curtea Constitutionala, a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22