Ce se ascunde in spatele inlocuirii lui Eugen Nicolicea de la sefia Comisiei Juridice?

Redactia | 03.10.2018

Eugen Nicolicea a fost inlocuit de la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor cu deputatul PSD Nicusor Halici, un apropit al baronului de Vrancea, Marian Oprisan.

Pe aceeași temă

 

 Schimbarea  s-a facut la cererea liderului grupului PSD Daniel Suciu si ridica multe semne de intrebare date fiind zvonurile care circula ca Nicolicea ar fi pregatit pentru functia de ministru al justitiei in locul lui Tudorel Toaader.

 

Eugen Nicolicea a condus sedinta comisiei de miercuri, iar in finalul lucrarilor a supus aprobarii solicitarea liderului grupului PSD, Daniel Suciu, de inlocuire a sa cu deputatul Nicusor Halici, potrivit ziare.com.

 

Solicitarea a fost aprobata in unanimitate, Nicolicea anuntind ca ramine membru al Comisiei juridice.

 

Nicusor Halici este la primul mandat de deputat. El a fost ales in Vrancea, unde a ocupat in ultimii ani diverse functii in Consiliul Judetean sau la Prefectura, fiind un apropiat al lui Marian Oprisan, conform jurnalistilor de la Realitatea de Vrancea.

 

Potrivit declaratiei de avere din mai 2018, Halici are un teren agricol in judetul Vracea de 10.305 mp, dobindit prin donatie din partea  lui Bogdan Necula, un apartament in Focsani, un Audi si mai multe datorii la banci. Sotia sa este consilier judetean in Vrancea.

 

Noul presedinte al Comisiei juridice a afirmat ca este deschis colaborarii cu reprezentantii tuturor partidelor si a primit felicitari din partea deputatului PNL Ioan Cupsa. ”Va tinem pumnii, sa va dea Dumnezeu minte, intelepciune, sa fiti cu adevarat un presedinte bun al acestei comisii", a spus Cupsa.

 

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a fost criticat in ultima perioada de diversi lideri PSD pentru faptul ca ar fi refuzat sa semneze Ordonanta de urgenta referitoare la amnistie, iar Liviu Dragnea l-a avertizat  pe Calin Popescu Tariceanu ca postul de la justitie apartine PSD.

 

Dupa referendumul pentru familia traditionala, care va  avea loc in 6  si 7 octombrie, Dragnea a anuntat ca va urma o remaniere guvernamentala. Printre numele ministrilor care ar urma sa fie schimmbati se numara si cel al lui Toader. Surse vehiculate de presa sustin ca in locul lui Toader ar fi pregatit Eugen Nicolicea, a carei misiune va fi sa dea ordonantele de urgenta dorite de seful sau de partid.

 

Nicolicea este autor al mai multor amendamenente controversate la legile justitiei si Codurile penale, fiind unul dintre cei mai consecventi critici ai anticoruptiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22