Ce spune MAE rus despre prelungirea sanctiunilor UE impotriva Crimeei

T.d. | 21.06.2015

Pe aceeași temă

Prelungirea sanctiunilor europene impotriva peninsulei Crimeea este o tentativa de a-i pedepsi pe locuitorii acestei regiuni, sustine ministerul rus de Externe.

"Aceste restrictii nu sunt altceva decat o incercare a UE de a-i pedepsi pe locuitorii peninsulei pentru referendumul in care au ales in mod liber in favoarea reunificarii cu Rusia. Conform prevederilor dreptului international, consideram absolut inacceptabil orice tip de discriminare a locuitorilor din Crimeea si Sevastopol", potrivit unui comunicat al diplomatiei ruse, transmite Itar Tass, citat de HotNews.

De asemenea, Ministerul rus de Externe insista ca Peninsula Crimeea este parte integranta a Federatiei Ruse.

"A venit timpul sa fie acceptat faptul ca metodele de santaj economic si politic nu mai pot schimba ceva. Sanctiunile strategice impuse Rusiei nu au niciun viitor. E gresit sa se astepte ca acestea ne vor forta sa ne sacrificam interesele nationale si pozitia in probleme-cheie", se mai arata in comunicatul diplomatiei ruse.

Sanctiunile UE impotriva Crimeei vizeaza importul de produse din aceasta peninsula, precum si o interdictie pentru companiile inregistrate in state membre UE de a investi sau desfasura activitati economice in fosta regiune ucraineana, anexata in martie 2014 de Rusia.

Reprezentantii statelor Uniunii Europene au ajuns la un acord de principiu pentru prelungirea cu sase luni a sanctiunilor economice si diplomatice impuse Rusiei pe fondul crizei din Ucraina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22