CEC Bank a piedut procesul cu Dragnea Jr, după ancheta Rise Project, pentru că banca nu a făcut apel

Dora Vulcan | 20.08.2019

CEC Bank a pierdut procesul cu Dragnea Jr după ce Rise Project a publicat extrasele de cont ale fiului lui Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

Publicarea extraselor bancare ale lui Valentin Ștegan Dragnea, fiul fostului lider PSD, Liviu Dragnea, s-a lăsat cu un audit intern în cadrul băncii, o plângere penală pentru dezvăluirea secretului de serviciu și un proces în care Dragnea Junior a cerut 100.000 de euro despăgubire, scrie Ziare.com.

Tribunalul București i-a dat câștig de cauză lui Dragnea jr dar i-a respins pretențiile de despăgubire, cerând băncii să-i plătească doar cheltuielile de judecată de 5.000 de lei, arată portalul instanțelor.

Pentru că niciuna din părți nu a făcut apel, procesul a fost, astfel, câștigat de fiul lui Dragnea.

În februarie februarie 2018, atunci cand RISE Project publica articolul "Dragnea, cu banii in retragere", puterea lui Liviu Dragnea era la apogeu, controla Parlamentul, Executivul si institutiile statului. Articolul descria modul in care mai multe proprietati ale Tel Drum au ajuns la societatea Zooveg 2010, controlata de Dragnea Jr. O alta dezvaluire privea modul in care dividendele de la firma Zooveg 2010 au ajuns in contul lui Dragnea Jr si ce s-a facut cu acesti bani. Aceasta parte din articolul de presa era facuta in baza unui extras personal de cont bancar al lui Valentin Stefan Dragnea.

Potrivit sursei citate, documentul a fost emis pe 15 decembrie 2017, de sucursala CEC Bank din Corabia si acopera ultimul trimestru al anului respectiv (6 septembrie - 15 decembrie 2017).

RISE dezvaluia ca Dragnea jr. a capitalizat cu o parte din bani celebra ferma de porci Salcia, iar o alta parte i-a trimis surorii sale, Alexandra Maria, cu titlul de cadou sau donatie.

După publicarea articolului Rise Project, Dragnea jr a dat banca în judecată pentru încălcarea secretului de seriviciu și a cerut daune morale de 100.000 euro, obligarea CEC Bank la publicarea în integralitate a hotărârii de condamnare într-un cotidian național și plata cheltuielilor de judecată.

Dragnea junior spune că extrasele de cont au fost încredințate unor terțe persoane, devenind subiect al unor articole de presă în care ”au fost făcute numeroase speculații neadevărate cu privire la proveniența și destinația sumelor de bani”, imaginea sa fiind grav prejudiciată.

El acuza și divulgarea neautorizată cu încălcarea secretului bancar de către CEC Bank și faptul că au fost făcute publice date financiare și personale privitoare la domiciliul său.

După decizia instanței de fond niciuna din părți nu a făcut apel.

articolul integral pe Ziare.com

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22