CEDO, decizie impotriva Romaniei. Motivul: puscariile. Scoate PSD coruptii din inchisori ?

E.b. | 24.04.2017

Curtea Europeana a Drepturilor Omului va condamna Romania din cauza conditiilor precare de detentie, urmand sa pronunte cel mai probabil marti o decizie pilot, conform unor surse surse guvernamentale, citate de HotNews.

Pe aceeași temă

 

 

Pe rolul Curtii este anuntata pentru marti, 25 aprilie, cauza Rezvimes si altii impotriva Romaniei.

 

Potrivit HotNews, autoritatile romane se asteapta ca judecatorii Curtii de la Strasbourg sa pronunte in cauza Rezvimes asa numita hotarare pilot.

 


Potrivit surselor citate, Curtea nu va aplica amenda uriasa de 80 de milioane de euro cu care tot ameninta politicienii romani, ci este de asteptat sa acorde un termen guvernului pentru a remedia problema conditiilor proaste din inchsiori si a suprapopularii.


CEDO a pronuntat o hotarare pilot impotriva Ungariei in 2015 tot din cauza conditiilor de detentie. Statului maghiar i-au fost acordate sase luni pentru a prezenta un set de masuri. Singurul efect notabil al unei hotarari pilot este suspendarea judecarii altor plangeri la CEDO avand acelasi obiect (conditiile din puscarii) pentru o durata determinata, pana cand statul condamnat va prezenta un plan efectiv de masuri pentru remedierea problemelor, scrie HotNews.

 

CEDO a mai pronuntat o hotarare pilot impotriva Romaniei, in cauzele privind restituirea proprietatilor nationalizate de comunisti. Statului roman i-au fost acordate atunci 18 luni sa ia masuri pentru remedierea problemei retrocedarilor. 

 

Este de asteptat insa ca Guvernul si mai ales PSD in Parlament sa profite de pronuntarea unei noi hotarari pilot din cauza conditiilor de detentie din penitenciare pentru a relaxa  legislatia penala si pentru a scoate politicieni corupti din inchisori.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22