Cei 4 agresori reținuți în urma atacului mafiot din Suceava, eliberați și puși sub control judiciar

Redactia | 18.09.2021

Patru dintre persoanele care au participat la agresarea unui activist de mediu și a doi jurnalişti într-o pădure din Suceava au fost reţinute pentru 24 de ore.

Pe aceeași temă

UPDATE - Agresorii jurnaliștilor și ai activistului de mediu bătuți crunt într-o pădure din județul Suceava sunt liberi. Cei patru, care au fost reținuți inițial, au fost puși sub control judiciar. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar.

Agresorii au vârste cuprinse între 24 si 44 de ani și sunt cercetaţi pentru "lovire sau alte violenţe" şi "purtare abuzivă".

Cei patru bărbaţi au fost încarceraţi în Arestul IPJ Suceava și urmează să fie prezentaţi în fața instanței.

Jurnaliștii care au fost bătuți făceau un documentar despre tăierile ilegale de pădure.

Mihai Dragolea, jurnalist agresat: „Dintr-o dată, când am mers lângă mașină, am văzut 20 de inși înarmați cu topoare și bâte, care direct ne-au asaltat fără discuție și au venit să ne zică că ne omoară, să nu mai filmăm. După aceea, m-am aruncat într-o râpă care se afla lângă, cu o vegetație densă, unde m-am ascuns și am început să sun la 112, fiindcă în momentele alea credeam că vom muri acolo și trebuia să vină poliția, că dacă nu, muream în următoarele 15-20 de minute”.

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, a depus plângere la Poliție. Nu se afla acolo ca să constate ilegalități, ci ca să vorbească cu un localnic. În plus Garda Forestieră Suceava anunță că la Ocolul Silvic Dealu Negru nu au fost găsite nereguli.

Tiberiu Boșutar, activist de mediu: „Eu nu am avut de gând să filmăm în fond foerestier. Noi nu ne-am mișcat de lângă mașină. Nu am avut de gând să filmăm în fondul forestier fără proprietar și fără autorități.

Dacă depuneam o plângere undeva dintr-o localitate din zona mea poate aș fi avut o suspiciune. Când vii la autoritatea centrală e tot ce poți face”.

Poliția Română transmite că infracțiunile din domeniul silvic au crescut cu peste 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele 8 luni ale acestui an au fost făcute 27.000 de controale și au fost date peste 5.500 de amenzi în valoare de 9 milioane de lei.

Datele organizațiilor non-guvernamentale arată că, în ultimii ani, peste 600 de persoane au fost atacate de infractori, iar dintre acestea 6 au murit în urma acestor violențe. În urma incidentului în care au fost implicați cei doi jurnaliști, ministrul de interne este chemat la audieri în Comisia pentru Cultură și Mijloace de Informare în masă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22