Cei doi răniţi grav în explozia de la Petromidia, transferaţi la o clinică din Germania

Redactia | 05.07.2021

Cei doi bărbați arși în explozia de vineri de la Petromidia și internați în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală au fost transferați, luni, la o clinică din Germania.

Pe aceeași temă

Toate cheltuielile de spitalizare vor fi suportate de către angajator. Cei doi pacienți care au fost internați inițial la spitalul din Floreasca au fost transferați la o clinică din Germania, transmite Digi 24.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia”, se arată în comunicatul transmis, luni, de MApN.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 11.00, iar misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cei doi bărbați răniți grav în urma exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari, soldată cu moartea unui angajat și rănirea altor cinci, au fost transportați la spitalul Floreasca din Capitală încă de vineri.

În acest moment, starea lor de sănătate este stabilă, însă ambii se află în comă indusă din cauza arsurilor grave, pe aproximativ 35% din suprafața corpului.

Aceștia vor fi transferați în cursul zilei de luni, cu un avion militar, la un spital din Germania.

Toate cheltuielile de spitalizare vor fi suportate de către angajator, iar transportul va fi asigurat de statul român.

Și premierul Florin Cîțu a anunțat, ieri, că cei doi pacienți vor fi tratați în străinătate. „Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura”, anunța premierul ieri.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină.

Un angajat al rafinăriei şi-a pierdut viaţa în acest incident.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22