Cei șase bărbați reținuți în dosarul crimei din Piața Constituției au fost arestați preventiv

Dora Vulcan | 06.10.2019

Tribunalul București a decis arestarea preventivă a celor șase bărbați reținuți în dosarul crimei din Piața Constituției, din București.

Pe aceeași temă

Disputa violentă între două clanuri rivale de proxeneți, soldată cu o confruntare în stradă și cu un omor, în plin centrul Capitalei, ar fi pornit de la o tânără obligată să se prostitueze de ambele grupări, una din Giurgiu, cealaltă din București.

Au fost audiate 60 de persoane iar timp de 15 ore suspecții au dat declarații, pentru ca la final unii dintre ei să fie încătușați. Bărbații reținuți au fost duși în arest, sub acuzația de omor și instigare la omor.

Printre suspecți se numără și un bărbat eliberat recent din închisoare, grație legii recursului compensatoriu.

Acesta ar fi ajuns în spatele gratiilor pentru omor, după o altă răfuială petrecută în urmă cu 11 ani dar a fost eliberat înainte de executarea pedepsei din cauza condițiilor din închisoare.

Audierile au început vineri dimineață, când polițiștii au descins în cartierul Tei. Procurorii au percheziționat zeci de case și au ridicat mai multe arme albe, dar și bâte, la o săptămână de la bătaia din centrul Capitalei între cele două clanuri de proxeneți. Perchezițiile au avut loc în zona Petricani - Lacul Tei și au vizat capturarea bărbatului suspect de uciderea unui bărbat de 30 de ani.

După bătaia de săptămâna trecută, Piața Constituției este supravegheată de echipe mixte formate din polițiști de siguranță publică, jandarmi, polițiști rutieri și agenți de la Serviciul Operațiuni Speciale, în anumite intervale orare.

Un bărbat a murit şi un altul a fost rănit grav în urma conflictului, cazul fiind investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Serviciul Omoruri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22