Cele 600 de locuințe achiziționate de Firea pentru medici ajung la directori, electricieni, fochiști

Dora Vulcan | 31.07.2019

Cele 600 de locuițe achiziționate de Primăria Capitalei pentru medici nu ajung doar la personalul medical ci și la ceilați angajați ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale.

Pe aceeași temă

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a aprobat miercuri lista cu persoanele cărora vor fi închiriate primele 210 locuințe pentru medici, iar acolo figurează pe lângă medici, asistente și infirmiere și directori economici, director medical, operatori calculatori, lacătuș, electrician, spălătoreasă, referent, fochist, muncitori necalificați, bucătari, fochist, scrie Hotnews.ro.

Chiriile sunt între 97 și 110 lei/lună.

Cătălin Deaconescu, consilier PNL, a tras atenția asupra acestui fapt:

”Noi am luat mai multe decizii pentru realizarea unei diferențe de tratament justificat pentru personalul medical din spitalele din subordinea Consiliului General, în încercarea de a-i detremina pe aceștia să rămână în țară și să lucreze în aceste spitale. De la hotărârea noastră inițială, care se referea la medici, am ajuns la personalul mediu, iar astăzi ajungem să aprobăm o listă de priorități în care figurează ingineri, economiști, brancardieri, portari, ajutor de bucătar, bucătar șamd. Vă întreb doamnă primar general, având în vedere și constrângerile financiare prin care suntem nevoiți să trecem (...) și deciziile CEDO privind discriminarea, vă întreb dacă prin inițierea acestui proiect vă propuneți să aduceți această discriminare între un economist care lucrează la un spital al Municipiului București și unul care lucrează la muzeul municipiului București sau la o școală, o altă subordonată a CGMB. 60% din listă este ocupată de personalul medical, restul sunt persoane din zonele de suport”.

Primarul Gabriela Firea a declarat că introducerea pe listă a personalului s-a făcut la cererea managerilor de spitale.

”Dacă ați fi citit cu mare atenție această listă de solicitări, ați fi observat foarte clar că procentul net favorabil și superior este pentru cadrele medicale, pentru medici rezidenți, asistente medicale, îngrijitori. La solicitarea managerilor de spitale au fost trecute pe această listă și câteva persoane care lucrează la serviciile auxiliare, dar foarte importante și fără de care activitatea unui spital nu are cum să se desfăcoare, care se încadrează atât în legislația în vigoare cât și în regulament. Acum, a merge cu discuția că pe lângă medicii rezidenți și asistente sunt și foarte mulți reprezentanți ai personalului TESA nu este adevărat. Prioritate absolută o au medicii, rezidenții asistentele. Nu s-a pus problema să existe un caz de medic care se încadra în condițiile proiectului și să nu fi primit o locuință de serviciu ca să fie dată unui economist. Acestea au fost cererile, nu a fost respinsă nicio cerere. Avem depuse 630 de cereri. Faptul că s-au acceptat și alți angajați a fost la cererea conducerii spitalelor”, a explicat Gabriela Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22