Cele mai mari îngrijorări ale Avocatului Popoorului din România: problemele de la metrou

Redactia | 01.03.2019

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind situatia de la Metrorex legata de posibile defectiuni la materialul rulant.

Pe aceeași temă

„Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de faptul că 15.000 de cetăţeni au semnat o petiţie prin care solicită instalarea panourilor de siguranţă în staţiile de metrou, pentru securizarea peroanelor. Aceste structuri de siguranţă sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată şi sunt folosite pe peroanele din alte ţări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe şinele metroului”, se arată în comunicat.

Metrorex anunţă că se fac studii pentru lucrarea respectivă şi că circulaţia trenurilor de metrou cu călători se desfăşoară în siguranţă.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolului 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, anunţă Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului mai spune că sesizarea vizează şi posibile nereguli în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor care folosesc metroul.

La rândul lor, reprezentanţii Metrorex au transmis că circulaţia trenurilor de metrou cu călători se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22