Centrala Nucleară de la Cernovadă ia măsuri pentru protejarea angajaților de coronavirus

Redactia | 15.03.2020

Societatea Nationala Nuclearelectrica SA anunta ca are un plan deja stabilit pentru perioada de pandemie si ca il va aplca gradual, dupa cum o va cere situatia.

Pe aceeași temă

Societatea Nationala Nuclearelectrica SA - adica cea care opereaza Centrala nucleara de la Cernavoda - anunta ca ia toate masurile necesare pentru a evita imbolnavirea angajatilor sai si pentru a-si continua activitatea, esentiala pentru Romania.


Conteaza mai ales pentru ca la Cernavoda se produce o mare cantitate de energie electrica (aproximativ 1.400 de MW/zilnic), esentiala pentru alimentarea tarii noastre.

In context, SNN anunta ca are un plan deja stabilit pentru perioada de pandemie si ca il va aplca gradual, dupa cum o va cere situatia.

"Planul de asigurare a continuitatii este (...) actualizat in mod continuu tinand cont si de standardele si experienta internationala in domeniul nuclear.

Planul se aplica gradual, de la masuri preventive de igiena pana la masuri de asigurare a personalului esential, a carui implementare depinde de nivelul de risc asociat, insa este unul prin excelenta proactiv in asa fel incat sa se reduca la minim riscul de contaminare cu coronavirus pentru personal.

Pentru asigurarea personalului esential in vederea operarii in siguranta a instalatiei, SNN/CNE are in plan inclusiv masura organizarii unui spatiu special amenajat, cu respectarea tuturor conditiilor necesare, inclusiv hrana si transport, masura urmand a fi implementata conform legislatiei in vigore. Aceasta masura se va aplica in stransa corelatie cu evolutia raspandirii coronavirusului si are drept scop protejarea personalului esential si asigurarea continuitatii operationale si de productie.

De asemenea, SNN are stabilit un plan de masuri pentru toate categoriile de personal care este aplicat gradual in functie de evolutie"
, se arata intr-un comunicat al SNN.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22