Centrul de Control al Bolilor Transmisibile: al 18-lea deces provocat de gripă

Dora Vulcan | 11.02.2018

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, sâmbătă, că a fost confirmat al 18-lea deces provocat de gripă, la o femeie în vârstă de 60 de ani, din municipiul Galaţi.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Este vorba de o femeie de 60 de ani, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal, potrivit unui comunicat al CNSCBT, transmis presei sâmbătă. 

 

Acesta este cel de-al 18-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017/2018.

 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, femeia a decedat noaptea trecută în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde se afla sub supraveghere medicală, fiind cunoscută cu multiple alte afecţiuni. Ea a fost infectată cu virusul gripal de tip B.

 

DSP Galaţi menţine restricţiile în spitale legate de vizitatori, dar încă nu a instituit carantina în niciun spital din judeţ.

 

De la începutul sezonului rece în judeţ au fost înregistrate trei cazuri de gripă la două femei, de 34 şi 44 ani, şi la un bărbat de 55 ani, toţi din Galaţi şi toţi nevaccinaţi antigripal, scrie Agerpres. 

 

Vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spunea că, în acest moment, nu există o epidemie de gripă în România. "Astăzi am înregistrat al 17-lea deces din cauza gripei. O pacientă de 78 de ani a decedat la Institutul 'Marius Nasta'. Sezonul de gripă a demarat mai târziu. Din fericire, nu putem vorbi despre o epidemie de gripă. Există focare locale - Bucureşti, Iaşi, Constanţa, cu posibilitate de extindere şi cazuri izolate în diverse locuri", a spus Pintea la România TV.

 

Ea a adăugat că măsurile de prevenţie sunt cele mai importante iar direcţiile de sănătate publică, spitalele trebuie să instituie măsurile necesare - carantină, interzicerea vizitelor, limitarea acestora.

 

"Dar cel mai simplu este să respectăm nişte reguli minime de igienă, spălatul mâinilor, de exemplu", a subliniat ministrul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22