Cercetătorii Ad Astra se alătură medicilor care cer testarea rapidă în masă pentru coronavirus

Redactia | 26.03.2020

În ciuda demisiei forțate a lui Victor Costache pentru declarația privind testarea tuturor bucureștenilor și confirmată de succesorul său la conducerea Sănătății, medicii și cercetătorii cer același lucru.

Pe aceeași temă

“Tehnologia PCR de testare este cea mai bună la ora actuală, dar noi nu credem că România și celelalte state din Europa au acum sau vor avea în viitoarele săptămâni capacitatea necesară pentru a testa zeci de mii de oameni în fiecare oraș. Capacitatea e limitată atât de numărul de teste disponibile, cât și de numărul de personal calificat, sau numărul de instrumente PCR în funcțiune”, scriu 46 de medici într-o scrisoare deschisa co-semnată și de cercetătorii reuniți în Asociația Ad Astra.

Medicii și cercetătorii solicită, prin acest apel, folosirea testelor IgG/IgM și antigen pentru testarea rapidă a populației.

“Aceste teste sunt deja folosite în SUA și în alte țări. Din estimările noastre, România mai are 1-2 săptămâni până când folosirea largă a oricărui test nu va mai putea încetini într-un mod semnificativ transmisia în populație. Acest apel e urgent – să ne luptam cu tot ce avem la dispoziție acum, și să nu așteptăm până când epidemia va ajunge la zeci de mii de cazuri”, spun medicii semnatari ai scrisorii deschise.

“Este urgent să începem testarea agresivă a populației pentru identificarea și izolarea rapidă a cât mai mulți dintre oamenii infectați cu virus“, atrag atenția aceștia.

Amintim că ministrul Sănătății a declarat într-un interviu acordat Știrilor Pro TV că toți bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19. Ulterior, secretarul de stat Nelu Tătaru a afirmat că vor fi testați pentru coronavirus şi locuitorii din celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş.

Joi, ministrul Costache și-a dat demisia în urma acestei declarații considerate controversate.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22