Cererile de arestare si de incepere a urmaririi penale fata de Elena Udrea, avizate favorabil in Parlament. Udrea: Parlamentul sa nu fie scut in fata anchetelor

T.d. | 08.02.2015

Pe aceeași temă

Cererile de incuviintare a arestarii si solicitarile de incepere a urmaririi penale fata de deputatul Elena Udrea au primit aviz favorabil in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Udrea este anchetata in dosarele “Gala Bute” si “Microsoft”.

Elena Udrea a participat la sedinta Comisiei, care s-a desfasurat cu usile inchise, insotita de trei avocati. Udrea a declarat ca i se pare normal ca parlamentarii PMP sa voteze pentru inceperea urmaririi penale in cazul sau, adaugand ca Parlamentul nu trebuie sa fie "scut" in fata anchetelor de acest fel.

"Mi se pare normal sa se voteze pentru inceperea urmaririi penale", a spus duminica Udrea, la Palatul Parlamentului, potrivit Hotnews.

"Nu m-am opus niciodata si nici la sedinta trecuta a comisiei inceperii urmarii penale impotriva mea. Cred ca Parlamentul nu trebuie sa fie scut in fata anchetelor penale, de aceea pozitia mea a fost permanent in favoarea cercetarii penale a unui parlamentar, a unui fost ministru, atunci cand exista suspiciuni ca ar fi savarsit o fapta penala", a aratat Udrea.

Ea a mentionat ca ceea ce se intampla in cazul sau arata "o situatie exceptionala".

"Ceea ce se intampla in cazul meu cred ca arata o situatie exceptionala. Intr-o singura zi, in doar doua ore s-au emis trei cereri de arestare preventiva pe numele meu. Este un caz nemaiintalnit, cu atat mai mult cu cat nici in Gala Bute, nici in cazul celor doua denunturi pentru care s-a facut cerere de arestare preventiva, nu am fost nici macar intrebata de procurori care este punctul meu de vedere referitor la acuzatiile care mi se aduc. In gala Bute, un dosar in care se dau declaratii de trei ani de zile, nu am fost niciodata chemata sa dau vreo explicatie. S-a cerut direct arestarea mea", a spus Elena Udrea.

DNA a emis pe numele Elenei Udrea in dosarul “Gala Bute” o cerere de incuviintare a extinderii urmaririi penale si arestare preventiva.

In dosarul “Microsoft” - DNA a dispus o cere de incepere a urmaririi penale, una de arestare preventiva ca urmare a nerespectarii controlului judiciar si o alta de retinere si arestare preventiva.

Comisia Juridica a intocmit deja un raport de incuviintare pe o alta cerere a DNA pe numele Elenei Udrea, pentru incuviintarea urmaririi penale pentru abuz in serviciu, raport care va intra la vot in plenul Camerei Deputatilor luni, la ora 17.30.

Cererile DNA urmeaza sa intre la vot in plenul de luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22