Chichirau, despre bugetul Camerei deputatilor: PSD trece cu tancul peste democrație

Vlad Toma | 18.01.2017

Deputata USR Cosette Chichirau critica modul in care majoritatea PSD a votat bugetul Camerei Deputatilor, in absenta oricaror explicatii concrete despre modul in care vor fi cheltuiti banii.

Pe aceeași temă

 

Chichirau afirma ca opozitia nu a primit documente justificative in privinta bugetului votat de majoritatea PSD, nici raspunsuri la intrebarile legate de acesta:

 

"Afirmații halucinante astăzi la Comisia de Buget făcute chiar de președintele acesteia, Leonardo Badea

 

Singurul proiect pe ordinea de zi era bugetul Camerei Deputaților. O singură pagină ne fusese trimisă în avans și încărcată pe site cu suma totală de 299 milioane lei (!). Fără documente justificative, fără explicații.

 

1. Când intrăm în ședință, se prezintă cu totul alte numere! Numere mai mici, ceea ce e bine, dar cu totul diferite. Asta înseamnă că nouă - celor din opoziție - ni s-a cerut să votăm pe o sumă de sute de milioane de lei de la un minut la altul. Am luat cuvântul și am spus că este inacceptabil ce se întâmplă, că s-a făcut asta la fiecare ședință și că trebuie să se oprească. Este o bătaie de joc la adresa deputaților din opoziție și la adresa poporului român (...)

 

2. Am solicitat documentele justificative. Nu mi s-au dat. Badea a introdus procedura de vot. Eu am spus că este imposibil să votăm când sunt încă întrebări importante fără răspuns."Răspundem la întrebări după ce votăm!” a zis Badea.

 

I-am întrebat pe cei de la PSD dacă votează în cunoștință de cauză sau pur și simplu habar n-au ce fac și pentru ce ridică mâna. Au zis că da, ei știu pentru ce votează. I-am întrebat câte persoane intră în calculul bugetar de 178.664.000 lei pentru cheltuieli de personal. Nu mi s-a răspuns. A zis cineva de la PSD că ei nu sunt școlari și că nu trebuie să răspundă. Apoi Badea a făcut afirmația șocantă: "Noi știm, dar nu trebuie să vă spunem și vouă!"

 

Și cu asta basta. S-a votat bugetul Camerei Deputaților. PSD trece cu tancul peste democrația românească.

 

Chiar și așa, am solicitat să mi se dea documentele justificative în termen de 48 de ore, în format electronic și editabil. Avem dreptul să știm cum sunt cheltuiți banii publici, mai ales că în curând va veni pe ordinea de zi un proiect de buget mult mai mare, bugetul României", a scris Cosette Chichirau.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22