Chirica, înlocuit din funcția câștigată prin alegeri în filială din ordinul conducerii centrale

Dora Vulcan | 01.04.2017

Primarul municipiului Iasi Mihai Chirica a fost inlocuit din functia de presedinte executiv al PSD Iasi, printr-o decizie a Comitetului Executiv Judetean al filialei. El spune că a aflat, însă, de o "hartie venita de la Bucuresti" in care se arata ca nu are dreptul sa ocupe nicio functie in organizatie.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Mihai Chirica a declarat sâmbătă pentru News.ro, ca decizia inlocuirii sale din postul de presedinte executiv al filialei judetene a fost luata cu o zi in urma, in sedinta Comitetului Executiv al organizatiei, dar va contesta aceasta hotarare. Chirica sustine ca mutarea s-a facut in urma solicitarii conducerii nationale a partidului, adaugand ca sefii filialei iesene s-au conformat imediat.

 

 

 

"La Bucuresti mi s-a retras in februarie calitatea de sef al organizatiei judetene, dar si cea de vicepresedinte national. Insa, am revenit in functia de presedinte executive al filialei iesene, in care am fost ales statutar la conferinta judeteana. Fusesem pus presedinte de filiala ca interimar, iar dupa ce s-a hotarat la Bucuresti sa fiu dat jos, m-am intors pe vechiul post, de presedinte executiv. In sedinta de ieri (vineri - n.r.) am aflat ca ar exista nu stiu ce hartie venita de la Bucuresti, in care se arata ca nu am dreptul sa ocup nicio functie in organizatia de Iasi", a afirmat Mihai Chirica.

 

 

 

El a spus ca in reuniunea Comitetului Executiv al PSD Iasi de vineri s-a hotarat ca in locul sau sa fie numit senatorul Victorel Lupu.

 

 

 

"Voi contesta la partid aceasta decizie. Centrul poate decide doar in cazul functiilor in care numirea s-a facut la nivel national, insa postul de presedinte executiv eu l-am castigat in urma unor alegeri in filiala, deci Bucurestiul nu se poate amesteca", a declarat Mihai Chirica.

 

 

 

Totodata, el a spus ca liderul PSD Iasi, Maricel Popa, presedinte al Consiliului Judetean, ca "va face un zero barat din filiala pe care o conduce".

 

 

 

"Nu ma mai surprinde nimic la el. Isi asuma deciziile luate, dar sunt eronate", a afirmat Mihai Chirica, el precizand ca nu va pleca din PSD.

 

 

 

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, singura voce critica din partid la adresa lui Dragnea și a deciziei de adoptare a OUG 13 a fost lasat pe 22 februarie fara nicio functie in partid. CEx al PSD a decis ca edilul prea vocal Chirica sa ramana simplu membru PSD. Chirica era presedinte al PSD Iasi si vicepresedinte la nivel national al partidului.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22