Chris Terheș, candidat PSD, pus pe liber și de eparhia Greco-Catolică din SUA

Laurentiu Gheorghe | 04.04.2019

Candidatul PSD la europarlamentare a fost demis din funcția de administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission” din Canton, Ohio.

Pe aceeași temă

Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio cu jurisdicție teritorială în SUA și Canada , l-a demis pe preotul Cristian (Chris) Terheș din funcția de Administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”, anunță într-un comunicat de presă.

Terheș a rămas fără dreptul de a mai efectua slujbe religioase pe teritoriul SUA și Canada, după ce fusese dat afară din preoție și de Eparhia Greco-Catolică de Oradea.

Eparhia din SUA arată că i-a făcut lui Terheș o admonestare în 27 martie, însă acesta a refuzat să-și retragă candidatura pentru funcția de europarlamentar.

Comunicatul integral al Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio:

  • având în vedere alegerea liberă a Preotului Cristian Terheș de a candida în funcția de europarlamentar,

  • ținând cont de Decretul nr. 250/26.03.2019 prin care Preotului Cristian Terheș a fost eliberat din exercițiul funcțiilor sacerdotale, emis de Eparhia Greco-Catolică de Oradea;

  • considerată fiind admonestarea din data de 27.03.2019, pe care Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio, i-a făcut-o Preotului Cristian Terheș, conform normelor canonice în vigoare, de a se abține de la implicarea în politică, candidând pentru funcția de europarlamentar;

  • considerat fiind refuzul Preotului Cristian Terheș de a-și retrage candidatura pentru funcția de europarlamentar;

  • considerând starea sacerdotală ca fiind incompatibilă cu implicarea activă în politică, conform CCEO, can. 384 §2;

  • exprimându-și nemulțumirea și părerea de rău cu privire la decizia Preotului Cristian Terheș, a hotărât:

1. demiterea Preotului Cristian Terheș din funcția de Administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”;

2. încheierea înțelegerii de transfer a Preotului Cristian Terheș din partea Eparhiei Greco-Catolice de Oradea către Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio și

3. îi impune Preotului Cristian Terheș interdicția de a sluji ca preot pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, respectiv în S.U.A. și Canada.

Biroul de Presă al Eparhiei „Sf. Georghe” Canton

"Decizia Episcopiei este perfect normală, în contextul în care am cerut să fiu eliberat de funcțiile sacerdotale pe perioada cât voi fi activ în politică, lucru care mi-a fost acceptat", a scris Terhes, pe Facebook. El spune că este de peste 16 ani în SUA, iar peste 12 ani a slujit acolo ca preot.

Context

Social-democrații au validat în 25 martie lista propusă de Liviu Dragnea pentru europarlamentare. Din cele 12 locuri considerate eligibile, 4 sunt ocupate de oameni care au legătură cu trustul Intact banuindu-se ca au fost impusi lui Dragnea de catre Dan Voiculescu.

Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini au fost membri în Partidul Conservator, condus de Dan Voiculescu, iar Carmen Avram este ziaristă la Antena 3, soția lui Adrian Ursu, redactorul șef de la Antena 3, trustul de televiziune controlat de același om de afaceri. Totodată Chris Terhes a fost și el promovat intens la același post de televiziune.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22