Christine Lagarde, directorul FMI, dupa acordul Eurogrupului in cazul Greciei: E nevoie de o relaxare semnificativă a datoriei

P.c. | 15.08.2015

Pe aceeași temă

Directoarea generală a FMI, Christine Lagarde, a declarat, vineri, dupa ce Eurogrupul a ajuns la un acord in privinta unui nou program de ajutor pentru Grecia, că datoria acestei țări este "nesustenabilă" și a cerut o relaxarea "semnificativă" a acesteia din partea europenilor, informează AFP și Reuters, conform Agerpres.
 
 
Într-un comunicat difuzat în timp ce miniștrii de finanțe din zona euro au ajuns la un acord după șase ore de discuții asupra Greciei, șefa Fondului Monetar Internațional salută "etapele foarte importante" ce constituie acordul de principiu asupra unui al 3-lea plan de ajutor, dar susține că Grecia "singură nu va putea restabili viabilitatea îndatorării sale".
 
 
Lagarde adaugă că "pentru sustenabilitatea datoriei pe termen mediu și lung, este decisiv ca partenerii Greciei să facă angajamente concrete... pentru a oferi o relaxare semnificativă a datoriei, dincolo de ceea ce a fost considerat până acum", notează Reuters.
 
 
Ministrii de finante din statele zonei euro au ajuns la un acord in privinta noului plan de ajutor pentru Grecia, urmand ca autoritatile de la Atena sa primeasca 86 miliarde de euro, in urmatorii trei ani.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22