Christine Lagarde (FMI): Am fost caricaturizata in Charlie Hebdo si am suras la vremea respectiva

T.d. | 08.01.2015

Pe aceeași temă

Atentatul terorist comis asupra redactiei pariziene a saptamanalului satiric “Charlie Hebdo” a fost comemorat, miercuri, la New York, Washingtom si Montreal. Oamenii s-au adunat pe strazi pentru a denunta atacul impotriva libertatii presei, potrivit Hotnews.

La Washington, printre cei 300 de manifestanti se afla Christine Lagarde, directoarea FMI, venita pentru a-si exprima “solidaritatea cu compatriotii ei si simpatia sa pentru victime”.

Suntem toti inca in stare de soc”, a declarat ea, evocand acesti “caricaturisti care ne-au insotit viata cotidiana in atatia ani. Eu am fost caricaturizata de Cabu si am suras la vremea respectiva”.

Manifestatia in fata Newseum, muzeu consacrat presei in capitala americana, a fost organizata de un francez expatriat, Olivier Roumy, care “a trait atentatele din 11 Septembrie in SUA, asa cum astazi traim un 11 Septembrie francez”, a declarat el pentru AFP.

Inainte ca numele victimelor sa fie citite, Nihad Awad, director executiv al Consiliului relatiilor americano-islamice, a afirmat ca evrei, crestini si musulmani 'sunt uniti toti impotriva tiraniei'.

La New York, in pofida unei temperaturi de - 20 de grade Celsius, mai multe sute de persoane, in mare majoritate francezi, au cantat Marseillaise, scandand apoi “Charlie, Charlie” in Union Square.

Ambasadorul Frantei la ONU, Francois Delattre, si consulul Frantei la New York, Bertrand Lortholary, erau prezenti.

“Cum sa nu plangi?”, a declarat printre lacrimi Pacale Padiou, o frantuzoaica venita impreuna cu fiul sau de 16 ani si cu sotul ei. “Nu mai avem dreptul sa ne exprimam ? Trebuie sa fim ucisi pentru asta?

In Canada, la Montreal, Quebec si Winnipeg, sute de persoane si-au exprimat de asemenea solidaritatea cu victimele.

Drapelele au fost coborate in berna pe mai multe edificii publice, precum primaria din Montreal si Adunarea nationala din Quebec.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22