Christine Lagarde: Restructurarea datoriei Greciei, conditie pentru participarea FMI la al treilea plan de salvare

P.c. | 17.07.2015

Pe aceeași temă

Christine Lagarde, sefa FMI, a declarat astazi ca restructurarea datoriei Greciei este o conditie esentiala pentru viabilitatea planului european de ajutor, acesta fiind de asemenea o conditie pentru participarea FMI la acest plan, scrie AFP, conform Hotnews.


Lagarde a declarat ca planul la care s-a ajuns luni la Bruxelles nu este viabil fara o usurare a datoriei."Acesta este motivul pentru care partenerii europeni au admis usurarea datoriei", in acordul de luni, a adaugat ea, la postul francez de radio Europe 1, precizand ca "principiul este admis", nu insa "suma si modalitatile".

 

CITITI SI: BCE a extins cu 900 de milioane de euro finantarea de urgenta pentru bancile elene

 

Ea a conditionat participarea FMI la un al treilea plan de salvare de o astfel de decizie. "Pentru a putea participa trebuie sa existe un program complet din punctul nostru de vedere": Grecia trebuie sa se reformeze, sa se disciplineze, dar si creditorii trebuie sa restructureze datoria.
 

In ceea ce priveste modalitatile acestei eventuale restructurari, excluzand transferurile bugetare si reducerea datoriei, ea a privilegiat "prelungirea considerabila a scadentelor, prelungirea de asemenea a perioadei de gratie - in care nu se efectueaza nicio rambursare - si reducerea la maximum a dobanzilor" pentru "a face datoria sustenabila".
 

Parlamentul grec a adoptat joi reformele cerute de creditorii Greciei, conditie sine qua non pusa luni de zona euro pentru acordarea unui nou plan de ajutor financiar evaluat intre 82 si 86 de miliarde de euro pentru trei ani.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22