Christine LAGARDE, sefa FMI, dupa victoria SYRIZA: GRECIA sa respecte reglementarile zonei euro. NU exista un TRATAMENT SPECIAL pentru datoriile sale

P.c. | 26.01.2015

Pe aceeași temă

Christine Lagarde, directorul Fondului Monetar International, a declarat, intr-un interviu publicat in 'Le Monde', ca nu va exista niciun tratament special in privinta datoriilor Greciei, singurele masuri care pot fi luate reducandu-se la respectarea normelor UE in materie. Grecia trebuie sa adopte reforme profunde pentru a depasi situatia in care se afla, a mai spus Lagarde, conform Hotnews.

 

'Exista reglementari interne ale zonei euro care trebuie respectate. Nu putem face categorii speciale pentru o anumita tara', a declarat Christine Lagarde, citata de Agerpres. Oficialul a adaugat ca Grecia inca trebuie sa adopte reforme structurale cuprinzatoare, cum ar fi colectarea taxelor si reducerea numarului de dosare restante in sistemul judiciar.

'Nu este o problema de masuri de austeritate, acestea sunt reforme profunde care au ramas de facut', a explicat seful FMI.

 

CITITI SI: Alexis TSIPRAS, liderul Syriza, dupa castigarea alegerilor: Poporul grec a lasat in urma AUSTERITATEA. Vom negocia O NOUA SOLUTIE pentru Grecia si pentru Europa


Saptamana trecuta, Christine Lagarde a avertizat Grecia ca vor exista consecinte in cazul restructurarii datoriei sale dupa alegerile legislative.

 


 

                                     Protest anti-austeritate in Grecia

 

Partidul de stanga Syriza a anuntat ca va elimina masurile de austeritate impuse Greciei de creditorii internationali in conformitate cu planul de asistenta si, de asemenea, a cerut organizarea unei conferinte internationale pentru renegocierea termenilor datoriilor Greciei fata de alte state din zona euro. Liderul Syriza, Alexis Tsipras, a propus o conferinta similara cu reuniunea de la Londra din 1953, la care puterile Occidentale au redus cu 50% datoria Germaniei Federale.

 

CITITI SI: STANGA castiga alegerile in GRECIA: SYRIZA a obtinut un scor de 35,73%, conservatorii de la NOUA DEMOCRATIE 28,48%Sub asistenta financiara a Uniunii Europene si FMI de la izbucnirea crizei datoriilor in 2010, Grecia a beneficiat pana acum de doua programe de imprumuturi in valoare cumulata de 240 de miliarde de euro. Pentru a beneficia insa de aceste credite, Grecia a trebuit sa puna in practica o politica dura de austeritate si o serie de reforme pe care Syriza vrea sa le modifice.

 

Luni, Benoit Coeure, membru in Consiliul director al Bancii Centrale Europene, a avertizat ca BCE nu va lua parte la nicio reducere a datoriei Greciei. 'Nu este de competenta BCE sa decida daca Grecia are nevoie de o reducere a datoriei. Dar este absolut sigur ca nu putem fi de acord cu o reducere a datoriei care sa includa obligatiunile elene detinute de BCE', a declarat Benoit Coeure.

 

CITITI SI: Syriza semneaza un acord cu partidul nationalist Grecii Independenti, pentru a-si asigura majoritatea in Parlament

 

Syriza, partidul de stanga condus de Alexis Tsipras, s-a situat pe primul loc la alegerile parlamentare care au avut loc ieriin Grecia, cu 35,73%. Partidul conservator Noua Democratie condus de actualul premier al Greciei, Antonis Samaras, a obtinut 28,48 %.

Alexis Tsipras, liderul partidului, a declarat, in urma castigarii alegerilor parlamentare care au avut loc ieri in Grecia, ca va negocia o noua solutie cu creditorii internationali si ca anii de austeritate ai Greciei s-au incheiat. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22