Cine este Stănescu de la Olt, propus de PSD în conducerea ANRE

Laurentiu Gheorghe | 13.12.2021

Fratele secretarului general PSD, Alexandru Stănescu, absolvent al facultății de Mecanică Agricolă, fost deputat și șef al Comisiei de Agricultură, propus de PSD în Comitetul de supraveghere al ANRE.

Pe aceeași temă

Pentru că nu a mai avut loc pe liste la alegerile parlamentare, Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD Paul Stănescu, este propus de partid în comitetul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE).

 

Alexandru Stănescu a fost deputat PSD pentru două mandate, până în 2020, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A.. El spune că această experiență este cea care îl recomandă în boardul ANRE.

„Domnul Stănescu este propunerea noastră în comitetul ANRE de supraveghere. Sunt convins că o să răspundă în faţa comisiei. Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să facem această propunere.

Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”, a spus Ciolacu, luni.

Întrebat dacă toţi cei care nu au avut loc pe listele de la parlamentare se vor regăsi în funcţii în agenţii, Ciolacu a susținut că este vorba de acei foşti parlamentari cu experienţă.

 

Alexandru Stănescu, fratele baronului de Olt

 

În vârstă de 60 de ani, Alexandru Stănescu a fost deputat PSD în perioada 2012-2020, fiind vicepreședinte, apoi președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților (în perioada 2017 - 2020).

 

Potrivit CV-ului său, Alexandru Stănescu a făcut liceul industrial din Corabia în perioada 1976-1980, iar între 1981 și 1996 a urmat Institutul Politehnic București - Facultatea Mecanică Agricolă.

 

Din 1986 și până în 1993, el a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar în perioada 1994-2012 a fost director general al S.C. Agromec Bucinișu S.A..

 

În ultima sa declarație de avere, completată în decembrie 2020, Alexandru Stănescu a menționat 8 terenuri agricole în suprafațe cuprinse între 10.000 și 75.000 de metri pătrați. El a menționat și o casă de 190 de metri pătrați construită în anul 2000 în comuna Vișina din județul Olt.

 

Alexandru Stănescu spune că el s-a propus la ANRE și că nu ar fi un avantaj faptul că fratele său este secretarul general al PSD. Întrebat la Digi 24 ce îl recomandă pentru această funcție, Alexandru Stănescu a spus că un avantaj este și faptul că timp de 19 ani a fost "conducătorul unei societăți comerciale".

„Deocamdată mi-am depus dosarul pentru ANRE și probabil că vedem mâine la votul final. Propunerea a venit din partea mea.

Mă recomandă exact ce cere în lege. Am o perioadă de 19 ani în care am fost conducătorul unei societăți comerciale, am o perioadă de 8 ani de parlamentar și, eu știu, cred că sunt suficiente aceste recomandări. Nu știu dacă este un avantaj că fratele meu este Paul Stănescu. Suntem oameni politici amândoi, nu există niciun conflict de interese. Nu înseamnă că dacă el a ajuns în funcția asta eu trebuie să plec din partid”, a afirmat Alexandru Stănescu.

 

Telenovela familiei Stănescu

 

Nora lui Paul Stănescu, Iulia Grecu, a făcut un copil cu băiatul lui Alexandru Stănescu, fratele lui Paul. În fapt, Iulia Grecu și-a înșelat soțul cu vărul acestuia. Prin urmare, baronul PSD s-a răzbunat pe fratele său și, în toamna anului trecut, l-a scos de pe lista pentru parlamentare, susțin surse politice pentru Ziare.com.

 

Ștefan Stănescu, fiul baronului PSD Olt Paul Stănescu, a luat în căsătorie, în 2015, pe Iulia Grecu. Însă Iulia Grecu a făcut un copil cu Florin Stănescu, băiatul lui Alexandru Stănescu, fratele lui Paul.

 

La acea vreme, Iulia Grecu a motivat amantlâcul prin faptul că a încercat să facă un copil cu soțul său, însă nu rămânea gravidă, prin urmare a decis să încerce și cu un alt membru al familiei Stănescu, astfel încât copilul să aibă același sânge. În final, a reușit.

 

Paul Stănescu n-a apreciat gestul făcut de nora sa și a decis să se răzbune politic. Mai întâi, a schimbat-o pe cuscra sa, mama Iuliei, din funcția de inspector general-adjunct pentru învățământ Olt. Funcție în care fusese instalată de Paul Stănescu în vremea când PSD era la putere.

 

Dar pentru păcatul fiicei n-a plătit doar mama. Paul Stănescu l-a pedepsit și pe fratele său Alexandru Stănescu, pe motiv că nu și-a ținut fiul departe de nora sa. Astfel, Alexandru Stănescu n-a mai prins un loc eligibil pe listele PSD Olt la alegerile parlamentare din 2020, liste întocmite chiar de Paul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22