Ciolacu dă asigurări că nu se iau bani de la pilonul II privat pentru cel de stat

Dora Vulcan | 25.08.2017

Vicepremierul Marian Ciolacu a declarat vineri ca Guvernul a sesizat, in urma unei analize a ASF, cifre care nu sunt "tocmai OK" legate de pilonul II de pensii, insa a exclus posibilitatea desfiintarii acestuia si a declarat ca nu se vor lua bani de la Pilonul II pentru a fi cârpit cel de stat.

Pe aceeași temă

 

 

 

 El s-a scuturat, însă, de orice responsabilitate și spune că o decizie va fi luată de cei de la ASF discuta cu cei de la Ministerul de Finante pentru a se ajunge la o decizie "in favoarea cetatenilor".

 

 

"Nu guvernul Romaniei a inceput aceasta discutie. Nu sunt probleme de bani si noi vom  veni cu rectificare pozitiva. Cei de la ASF urmaresc cifrele, din cifre au iesit anumite concluzii. Nu este luata o decizie. Sub nicio forma nu exista desfiintarea sau marginalizarea pilonului II de pensii. Decizia politica va fi in ceea ce priveste cum este mai bine pentru cetatenii Romaniei. Exista anumite cifre care ne ingrijoreaza in ceea ce priveste pe pensionarii care au accesat doar pilonul doi" a precizat vicepremierul fără portofoliu Marian Ciolacu, aflat la Neptun la intalnirea Comitetului Executiv National al PSD.

 

 

"Este normal ca daca este ceva ingrijorator… nu este o intrare brutala a statului, este o decizie de eficienta, in favoarea cetatenilor. Asa reiese din cifre in acest moment (ca pilonul II de pensii nu este performant - n.r.). nu se iau banii de la pilonul doi sa mearga la Pilonul I. Este normal sa se intample acest lucru, cei de la ASF sunt platiti sa urmareasca aceste cifre. In momentul acesta se consulta cei de la Finante si cu ASF" a mai spus Ciolacu. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22