Ciolacu: Dacă guvernul își asumă răspunderea pe legile electorale, depunem moțiune de cenzură

Dora Vulcan | 09.12.2019

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude introducerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Orban dacă acesta va decide modificarea legilor electorale prin asumarea răspunderii.

Pe aceeași temă

„Să luăm o decizie clară. În cazul în care actualul guvern vine cu asumarea răspunderii pe legile electorale, decizia să fie ca PSD, împreună cu alți parteneri din Parlament, să depunem o moțiune de cenzură. Cu siguranță dacă depunem și avem o majoritate pentru această moțiune, cu efect- Guvernul Orban să cadă, avem o strategie și pentru un nou Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, înainte de ședința conducerii colective interimare a PSD.

„Dacă vor depune o lege de asumare pentru alegerile primarilor în două tururi categoric PSD va depune o moţiune de cenzură. Văd că şi UDMR susţine. Sperăm să putem propune şi un alt guvern. Să sperăm că preşedintele va respecta Constituţia, după ce ia mandatul în 22 decembrie. Nouă ne-a respectat-o. A numit trei premieri. Mă bazez pe faptul că până acum a respectat, în ceea ce priveşte majorităţile, preşedintele a respectat jocul democratic şi constituţional”, a spus Ciolacu și în urmă cu o seară la un post de televiziune.

El spune, totuși, că prioritatea pentru PSD o reprezintă reorganizarea partidului în perspectiva alegerilor locale.

De asemenea, președintele interimar al PSD a vorbit și duminică seara, despre strategia partidului.

„Era clar că vom intra într-o perioadă de restructurare a partidului. PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, domnului Cîţu. Nu excludem depunerea unei moţiuni de cenzură până la finele anului, dar nu aceasta este prioritatea PSD pentru acest moment. Timpul este scurt pentru PSD până la alegerile locale. Prioritatea numărul 1 este de a organiza congresul si de a ne pregăti pentru alegeri. O să depunem moţiune de cenzură. Vrem să vedem cu ce vine pe asumare. Noi ne-am luat porţia, am plătit electoral pentru că nu am avut capacitatea să fim suficient de eficienţi şi transparenţi în modificarea legilor justiţiei”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3, conform Mediafax.

O altă temă de discuție pentru ședința de luni va fi datoria lăsată de fostul președinte Viorica Dăncilă, care se ridică la suma de aproximativ 15 milioane de euro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22