Ciolacu, despre PNL: Fac anumite ședințe la Sinaia ca să-i atace pe Ciolacu, Grindeanu și Rafila

L. G. | 22.08.2022

​​Marcel Ciolacu spune că liberalii vor să transfere PSD responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în energie, și susține că Ministerul Energiei, care este în portofoliul PNL, trebuie să vină cu soluții

Pe aceeași temă

„Partenerii noștri de coaliție fac anumite ședințe la Sinaia unde hotărăsc că vinovații sunt cei de la ANRE și să înceapă un atac la Ciolacu, Grindeanu și Rafila”, a declarat Ciolacu.

El a adăugat că liberalizarea din energie „a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie”, acuzând că în ordonanță s-a strecurat o prevedere favorabilă acestora.

„Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în Ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare şi chiar mi-aş dori ca prim-ministrul să afle cine a strecurat acest preţ mediu în Ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie”, a spus Ciolacu.

„În opinia mea, în acest moment, domnul ministru Virgil Popescu are o responsabilitate ca, până la 1 septembrie, să vină cu un act normativ care să reglementeze perioada în care energia este deja vândută şi perioadă următoare, când energia nu este vândută şi cred că este cazul să venim cu o perspectivă până în 2025”, a mai spus Ciolacu. El a adăugat, pe de altă parte, că prețul energiei pentru consumatori nu se va schimba.

Liberalii, prin Alina Gorghiu, neagă acuzațiile făcute de liderul social-democraților. „Cineva l-a dezinformat pe președintele Ciolacu. Nimeni din PNL la aceste întâlniri nu a pronunțat numele unor colegi din PSD în termeni care ar putea fi considerați necolegiali”, a declarat Gorghiu.

„Sunt convinsă că se va convinge și domnul președinte Ciolacu că nu ne-a interesat și nu suntem interesați să intrăm în competiție cine jignește sau se victimizează mai mult în public", a mai spus Alina Gorghiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22