Ciolacu despre scandalul BMW-urilor pentru Politie: Curtea de Conturi să facă lumină cât mai repede

L. G. | 13.10.2022

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, în legătură cu achiziția celor 600 de BMW-uri de către Poliția Română, că „este o suspiciune de corupție”.

Pe aceeași temă

„Curtea de conturi, cine e îndreptățit, să intre să facă lumină mai repede. Pentru că este un scandal care afectează un minister important din România, cel mai important minister pe timp de pace, ministerul de Interne. (…) Este un atac asupra unui minister foarte important, care poate duce la o destabilizare a statului român și a ordinii publice. Este o suspiciune de corupție. Mai mult, este și o problemă a coaliției. Un decont care vine pe coaliție.”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, citat de EVZ.

Context

Poliția Română a finalizat pe data de 28 iulie procedura de achiziție și a semnat un contract cadru pentru achiziția de minim 300 de mașini/ maxim 600 de mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firma lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis. Aceasta a fost unicul ofertant, după ce la licitația precedentă organizată în 2021 nu s-a prezentat nimeni din cauza ofertei de preț considerate prea mici în raport cu cerințele caietului de sarcini. Poliția Română va cumpăra cu 38.000 de euro automobile BMW xi Drive, valoarea totală a contractului fiind de 98 de milioane de lei (aprox. 20 milioane de euro).

Ministrul de interne, Lucian Bode, a prezentat, în urmă cu o săptămână, raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne pe tema achiziției celor 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, despre care a spus că a trecut prin toate filtrele de legalitate și că „licitația este corectă”. Într-o conferință de presă, Bode l-a acuzat pe liderul USR, Cătălin Drulă că ar fi aprobat cererea de finanțare când era ministru, inclusiv detaliile tehnice. Bode a refuzat să prezinte ziariștilor documentele complete, furnizând doar câteva extrase din contractul de finanțare, dar fără ca pe vreo anexă tehnică să existe semnătura lui Drulă sau o altă semnătură de la Ministerul Transporturilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22