Ciolacu drege busuiocul: Iohannis a avut o ieșire antiromânească, antidemocratică. Se descalifică

Laurentiu Gheorghe | 29.04.2020

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat la rândul lui pe președintele Klaus Iohannis care a declarat că social-democrații „vor să de Ardealul ungurilor” de o „ieșire antiromânească”, care îl „descalifică”

Pe aceeași temă

„O ieșire antiromânească și antidemocratică”, „o ieșire care descalifică total funcția prezidențială”, a catalogat liderul Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, afirmațiile președintelui Klaus Iohannis după ce proiectul de lege al autonomiei Ținutului Secuiesc, inițiat de aliații social-democraților din Parlament, UDMR, a fost adoptat în primă cameră în mod tacit.

„Ieșirea de astăzi a președintelui Iohannis arată cât de jos poți să ajungi în politică”, scrie Ciolacu pe Facebook, adăugând că Iohannis „știa că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc”.

„Ieșirea de astăzi a președintelui Iohannis arată cât de jos poți să ajungi în politică. Este o ieșire care descalifică total funcția prezidențială! (...) Președintele Iohannis știa că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc. Știa că la ora 14.00 acest proiect va fi respins definitiv de Senat. Așa cum au mai fost respinse multe alte proiecte similare de-a lungul timpului. Cu toate acestea, a avut această ieșire anti-românească și anti-democratică”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD trece la contraatac și îi reamintește președintelui că nu a luat o poziție publică față de derapajele discursului Guvernului de la Budapesta, și îi reproșează lui Iohannis că a fost complice la „terfelirea” ambasadorului României la Budapesta.

„Îi amintesc președintelui Iohannis că nu a avut nicio reacție când ambasadorul României la Budapesta a fost terfelit în urmă cu câteva zile. A tăcut complice. Dacă era un adevărat patriot, l-ar fi apărat pe Ambasadorul român!”, a mai scris Ciolacu.

Totodată, președintele Camerei Deputaților spune că „președintele Iohannis trebuia să fie mai preocupat că a trimis români la export pe plantațiile din Germania”.

„Oameni pe care președintele Iohannis și Guvernul i-a abandonat. De asemenea, cred că președintele Iohannis ar fi trebuit să fie mai preocupat de faptul că Guvernul lui lasă ca pădurile să fie tăiate.

Românii așteaptă de la cel care s-a autoproclamat stindardul luptei cu pandemia soluții concrete pentru problemele lor, nu lupte politice”, a scris Ciolacu.

În final, Ciolacu spune că, dată fiind situația în care ne aflăm, președintele ar trebui să fie preocupat de soarta românilor, de protejarea nivelului de trai, de păstrarea locurilor de muncă, de posibilitatea de a-și amâna creditele, de soluții pentru salariații nevoiți să-și lase copiii singuri acasă, nu de aberații politicianiste!”.

Context: Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzându-i pe scoail-democrați că vor „să dea Ardealul ungurilor” și spunând că este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament. În scurta sa declarație, Iohannis a făcut și două referiri în limba maghiară.

„În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor. Ciolacu, oare ce v-a promis liderul de la Budapeste, Viktor Orban, în schimul acestei înțelegeri? Vedeți, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă”, a declarat președintele Iohannis după ce Camera Deputaților, a cărei șef este Ciolacu, a adoptat tacit Autonomia Ținutului Secuiesc dorită de UDMR.

Inițiativa legislativă a fost depusă de deputați UDMR cu o zi înainte de Crăciun, în 2019 și prevede că Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României iar limba maghiară devine limbă oficială și va fi utilizată în toate instituțiile publice de către cetățenii domiciliați în regiune.

Proiectul de lege avea avize negative în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților dar depășise termenul de dezbatere și adoptare în plen prin urmare, potrivit regulamentului, se consideră adoptat fără dezbatere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22