Ciolacu enervat de restricțiile pentru coronavirus, deși acestea nu vizează și politicul

Redactia | 12.03.2020

Marcel Ciolacu spune că va cere aprobarea DSU pentru ședința de joi la care se votează guvernul Cîțu din cauza restricțiilor anunțate de Marcel Vela privind adunările publice.

Pe aceeași temă

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și șeful interimar al PSD, a anunțat miercuri noapte la România TV că ședința plenului reunit al Parlamentului se va ține doar dacă va primi aprobarea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Direcției pentru Sănătate Publică, dat fiind că au fost interzise evenimentele cu peste o sută de participanți.

„Mâine o să fim prezenți. De dimineață o să facem adrese la DSU, DSP, așa cum am văzut că a cerut domnul Marcel Vela. Dacă totul e ok, o să ținem ședința”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit RTV.net.

Ciolacu a făcut referire la o decizie luată miercuri de Comitetul pentru Situații SPeciale de Urgență, care prevede ”restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire”.

De notat însă că ședința de plen a Parlamentului este o activitate politică și nu e pe lista activităților ce trebuie restricționate.

Mai mult, întrebaț de jurnaliști cu privire la activitatea parlamentului care se întrunește joi pentru a-și da votul de învestitură pentru guvernul Cîțu, acest detaliu, Raed Arafat, care a făcut publică măsura a spus enervat că activitatea parlamentului nu intră la aceste restricții.

Ciolacu a mai anunțat că PSD nu va vota guvernul Cîțu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22