Ciolacu: Guvernul a fraternizat cu interlopii și a transformat Poliția în firma de pază a clanurilor

Laurentiu Gheorghe | 14.08.2020

Marcel Ciolacu, răspunde la criticile ambasadorului SUA la adresa Parlamentului care nu ar fi înăsprit legislația privind traficul de persoane, dând vina pe Guvern care a „fraternizat cu infractorii”.

Pe aceeași temă

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, îi răspunde ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman, care-l acuzase că nu vrea să ia măsuri în Parlament pentru combaterea traficului de persoane: „E o problemă prea serioasă pentru a putea fi tratată politic. Măsoară de zece ori și taie o dată. E mai bine”.

„Traficul de persoane este o problemă mult prea serioasă pentru a fi tratată din perspectivă politică. Ar fi fost mai util ca domnul Ambasador Zuckerman să dea un mesaj de unitate și nu să împartă instituțiile fundamentale ale statului în bune și rele, în funcție de criterii subiective. Atunci când laudă Guvernul și critică Parlamentul pe tema combaterii traficului de persoane, sunt convins că domnul Ambasador omite câteva lucruri esențiale”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El amintește că Guvernul s-a opus prin contestare la CCR înăspririi pedepselor pentru pedofili, violatori și prădători sexuali – așa cum a fost legea votată de Parlament.

„Mai mult, probabil i-au scăpat imaginile scandaloase cu Poliția Română transformată de ministrul de Interne Vela în firmă de pază pentru clanurile interlope acuzate inclusiv de trafic de persoane. Este rușinos că Guvernul a fraternizat cu interlopii și le-a dat chiar măști și dezinfectanți la priveghi, în timp ce milioane de români se simt în nesiguranță. Deci, oare chiar merită lăudat acest Guvern, domnule Ambasador?!”, adaugă liderul interimar al PSD.

El să și un exemplu privind activitatea Parlamentului.

„În martie am înființat Comisia parlamentară de anchetă privind situația cazurilor copiilor dispăruți, care a investigat problematica inclusiv din perspectiva traficului de persoane. Au fost chemați la audieri reprezentanții mai multor instituții ale statului cu atribuții în domeniu, precum și nenumărate organizații neguvernamentale- tocmai în efortul de a identifica problemele majore cu care se confruntă și cum pot fi ele rezolvate prin legislație. Săptămâna viitoare sunt așteptați să vină la audieri DIICOT și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. Este o muncă extraordinară pe care o fac parlamentarii din cadrul acestei comisii, toți acționând cu bună-credință pentru a oferi instituțiilor cât mai multe instrumente legale pentru a acționa eficient. Așadar, în loc de concluzie, o să citez un proverb românesc: măsoară de 10 ori și taie o dată! E mai bine”, conchide Marcel Ciolacu.

Ambasadorul Statelor Unite în România l-a acuzat pe liderul PSD Marcel Ciolacu deoarece nu vrea să ia măsuri în Parlament pentru combaterea traficului de persoane.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22