Ciolacu nu confirmă datoriile de 15 milioane de euro făcute de Dăncilă dar spune că vor fi plătite

Dora Vulcan | 04.12.2019

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, evită să confirme cifra vehiculată ca datorie pe care PSD a acumulat-o cât a fost Dăncilă președinte, dar spune că partidul său va plăti toate datoriile.

Pe aceeași temă

Președintele interimar al PSD spune că nu a cerut un audit financiar pentru că trezorierul partidului este un expert contabil. El spune că situația financiară a partidului este una "foarte bună", dar a refuzat să confirme dacă partidul a acumulat datorii de 15 milioane de euro în campania pentru prezidențiale a Vioricăi Dăncilă.

"Nu, trezorierul partidului este un expert contabil și nu este nevoie de un audit financiar. Situația partidului este foarte bună. Cuatumul îl veți vedea și dumneavoastră în momentul în care documentele se depun la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă -n.r.) pentru recuperarea banilor. PSD își va plăti toate datoriile. Nu este o sumă ascunsă. Această sumă va fi depusă la AEP pentru a închide formalitățile. Pentru că nu vreau să vă mint, fiindcă nu știu această sumă și nu o am scrisă pe hârtie", a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum își vor plăti social democrații datoriile, președintele interimar PSD a replicat: "Prin cotizații. Nu sunt niște datorii fantastice de neacoperit de către PSD".

În Comitetul Executiv de miercuri au fost discuții despre datorii ale PSD în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, au declarat surse politice, pentru Mediafax. Suma acumulată din luna iulie încoace include și cheltuieli făcute în campania pentru prezidențiale.

Discuțiile social-democraților au vizat contracte prea mari încheiate de partid pe care acum PSD trebuie să le achite, reiese dintr-o analiză făcută în cadrul formațiunii, au explicat sursele citate.

Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor a declarat că datoriile pe care le are partidul pot fi justificate, deoarece a fost o campanie electorală și există documente și contracte în acest sens. El a afirmat că acest subiect va fi abordat în ședința Comitetului Executiv.

„Nu sunt datorii care să nu poată fi justificate, a fost o campanie, sunt documente, sunt contracte. (...) Sunt documente în Trezorerie, în contabilitate”, a spus Mihai Fifor, întrebat despre datoriile PSD.

Președintele interimar al PSD a catalogat situația partidului drept una „foarte bună”, fiind întrebat dacă social democrații au datorii de 15 milioane de euro. Marcel Ciolacu a precizat că formațiunea își va onora toate contractele.

Dăncilă: Nu este nimic care să creeze semne de întrebare

Fostul preşedinte al PSD Viorica Dăncilă a declarat miercuri că în privinţa datoriilor financiare pe care le are partidul "nu este nimic care să creeze semne de întrebare".

"Bun, au fost datorii şi înainte, sunt şi acum, au fost şi datorii care au fost preluate, eu cred că se va face o inventariere a datoriilor şi cred că nu este nimic care să creeze semne de întrebare (...). Nu am o evidenţă clară, eu cred şi sunt sigură că există document pentru fiecare cheltuială făcută la partid, nimeni nu şi-ar fi permis să facă o cheltuială care să nu fie dublată de actele justificative", a afirmat Viorica Dăncilă la finalul şedinţei CExN al PSD, întrebată despre "datoriile mari" înregistrate de PSD.

Ea a precizat că nu are de unde să ştie situaţia exactă a datoriilor înregistrate în campania pentru alegerile prezidenţiale, dar şi-a exprimat convingerea că se va face, cu toate documentele, "justificarea" acestor datorii.

Întrebată despre decizia unei instanţe din Iaşi care obligă PSD să precizeze suma plătită pentru o deplasare cu elicopterul a sa în judeţul Iaşi, Viorica Dăncilă a răspuns: "A fost un drum cu elicopterul, a fost plătit din banii de la partid, eu cred că ar trebui să facă mai multe cercetări legate de anumite persoane care au folosit bani publici".

"Eu nu am folosit bani publici, deci acest lucru îl justific în faţa colegilor de la partid, nu este nimic care să fie ascuns, dar eu ştiu alte persoane care au folosit bani publici, dar nu au fost sancţionate", a completat ea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22