Ciolacu nu s-a înțeles cu premierul după întâlnirea pe tema PNRR: Nu am avut acces la PNRR

Laurentiu Gheorghe | 20.05.2021

Șeful PSD, Marcel Ciolcu, a declarat după discuțiile cu Florin Cîțu pe tema PNRR că nu a avut acces la detaliile privind reformele, dar și că PNRR nu are o coerență și o viziune clară.

Pe aceeași temă

Premierul Florin Cîțu i-a răspuns lui Ciolacu spunând că Programul național de redresare și reziliență (PNRR) și că nu l-a negociat, pentru că acest program aparține guvernului și nu trebuie aprobarea parlamentului.

„Am prezentat elementele de reformă care au fost aprobate de coaliție, coaliție care are în spate voturile românilor, o reformă care este apreciată de Comisia Europeană", a precizat Cîțu.

Întrebat despre acuzațiile făcute de Ciolacu, premierul a afirmat că nu ar vrea să comenteze „capacitatea de intelegere a celor cu care noi dialogăm de fiecare dată": „Am prezentat toate capitolele din PNRR, cu bugetul aferent fiecărui capitol. Pe urmă am intrat și în detalii, am intrat și în ordonanța care stă la baza PNRR", a mai spus Cîțu.

În ceea ce privește posibilitatea ca PSD să participe la îmbunătățirea PNRR, Florin Cîțu a spus că "e mai mai complicat să credem că va exista compatibilitate pe anumite lucruri".

"Ne uităm, am luat și propunerile sindicatelor, patronatelor și celor PSD și ne uităm la ele, dar doar dacă exista, prin minune, vreo componentă care sa fie în spiritul a ceea ce vrem să facem în aceasta țară. Astăzi, programul de reforme corectează ceea ce s-a făcut în ultimii ani de zile când PSD a fost la guvernare", a adăugat Cîțu.

Legat de prezentarea PNRR în Parlament, Cîțu a spus că "este un program al Guvernului așa cum este în majoritatea țărilor, nu trebuie sa meargă în Parlament".

Marcel Ciolacu a declarat că nu a avut acces la PNRR în timpul discuțiilor. "Am sperat astăzi să avem o discuţie mai aplicată. Nu am avut plăcerea de a avea acces, alături de partenerii sociali, la PNRR (...) Nu am avut detaliile reformelor şi aveam şi noi propuneri de reforme în acest moment, pentru a fi incluse în PNRR".

Liderul PSD a mai spus că din punctul lor de vedere, "în continuare PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment şi a motorului economic din toată Europa".

"Nu cunoaştem concret ce granturi vor merge către IMM-uri, nu cunoaştem către sindicate care sunt reformele şi în zona de pensii. Plus că este recomandarea Comisiei de a avea acces la aceste informaţii. Este planul naţional, nu este un plan secret. Sperăm să deblocăm acest lucru şi să stabilim împreună un calendar de prezentare a planului în Parlamentul României", a mai afirmat Ciolacu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22