Ciolacu, printre huiduieli la Iași: Să lăsăm tot ce ne desparte și uniți să ne urmărim obiectivele

L. G. | 24.01.2023

Liderul PSD Marcel Ciolacu și din primăvară premier a fost huiduit la Iași în timp ce ținea un discurs. El a participat alături de Nicolae Ciucă la festivitățile prilejuite de Ziua Unirii.

Pe aceeași temă

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, viitorul premier al României, conform protocolului coaliției PSD-PNL-UDMR, a îndemnat la unitate pentru atingerea obiectivelor comune (creștere economică, nivel de trai etc) iar oamenii să lase deoparte ceea ce îi dezbină pentru atingerea dezideratelor dorite de noi toți.

Ciolacu: Eu chiar vă iubesc!

El a precizat că uniţi vom intra în Spaţiul Schengen şi tot uniţi vom dezvolta economic toate regiunile ţării. Pe tot parcursul discursului, s-au auzit fluierături și huidieli din mai multe zone ale pieţei centrale din Iași. La începutul discursului, Ciolacu le-a răspuns celor care îi transmiteau insistent „PNL si PSD, aceeaşi mizerie" în ciuda aparențelor „Eu chiar vă iubesc!”.

„În urmă cu 164 de ani, românii, popor şi conducători, au scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român, o istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole, că doar împreună putem crea un viitor mai bun”, a precizat preşedintele PSD.

El a mai declarat că atunci când am fost uniţi am scăpat de dictatură şi am intrat în NATO şi în Uniunea Europeană.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fvideos%2F551079410388622%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

„Tot uniţi să intrăm în spaţiul Schengen, tot uniţi, să dezvoltăm economic toate regiunile ţării, împreună, urmărind aceleaşi obiective. Tot uniţi să continuăm ceea ce am făcut în ultimul an, la propriu, nu pe hârtie, unirea tuturor regiunilor ţării prin autostrăzi, pentru că doar împreună cu aceleaşi obiective putem continua să atragem mai multe fonduri europene. Tot împreună putem creşte economia românească. Vă îndemn, aşadar, să lăsăm deoparte tot ce ne desparte şi uniţi să ne urmărim cu perseverenţă obiectivele comune, creşterea economică şi creşterea nivelului de trai al românilor. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, a încheiat Ciolacu.

Ciucă: Mișcările extremiste promovează ura, frica și dezinformarea

La rândul său, viitorul fost-premier, Nicolae Ciucă, șef al PNL, a fost și el apelat de mai multe voci din mulțimea adunată să sărbătorească Mica Unire cu strigături de „Hoții!” și fluierături.

Discursul lui Ciucă a fost în cea mai mare parte asemănător cu al lui Ciolacu, spunând că istoria ne învață „prin voinţă, unitate, curaj şi susţinerea cetăţenilor pot fi atinse cele mai ambiţioase obiective”. Ciucă s-a referit și la mișcările extremiste, pe care nu le-a nominalizat pentru că „pot fi recunoscute cu uşurinţă, pentru că în discursurile promovate de liderii lor se promovează ura în locul bunei înţelegeri, frica în locul acţiunii, dezinformarea în locul adevărului, condamnarea în locul justiţiei prin lege.”

„Societăţile democratice au însă propriile mecanisme de respingere bazate pe rădăcinile adânci şi lecţiile oferite de istorie”, a subliniat premierul. El s-a referit de asemenea şi la Autostrada Moldovei şi la cea a Unirii.

După ce a lăudat realizările guvernului PNL-USL, premierul a spus în încheiere că „în plus, în cazul României, echilibrul şi  înţelepciunea socială, susţinerea  puternică  a valorilor europene şi  euroatlantice acţionează  ca un veritabil catalizator în  jurul libertăţilor democratice. Vă mulţumesc şi am încredere  că împreună  vom menţine  România acolo unde îi este locul de secole – în marea familie a democraţiilor europene şi occidentale!”

<iframe width="874" height="492" src="https://www.youtube.com/embed/D4CC7BSGctg" title="Trădătorii", "La puşcarie" - alte "sloganuri" preferate de unii dintre manifestanţi din Piata Unirii" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22