Ciolacu: PSD cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR pe OUG privind alegerile anticipate

Laurentiu Gheorghe | 14.02.2020

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, cere Avocatului Poporului să se sesizeze Curtea Constituțională pentru că „PNL a legiferat turismul electoral” prin OUG pentru alegerile anticipate.

Pe aceeași temă

„PNL a legiferat astăzi turismul electoral. O ordonanță nelegiuită, cu aviz negativ de la Consiliul Legislativ, care va transforma România într-un rai al fraudelor electorale! O batjocură la adresa democrației”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Ce garanție vor avea românii că reprezentanții lor vor fi aleși corect?! Atât timp cât oricine va putea vota oriunde?! Este corect ca un bucureștean să decidă reprezentantul unui brașovean? Sau invers? Lucrurile sunt clare: Orban încalcă statul de drept și s-a folosit de funcția pe care vremelnic o deține pentru a servi doar interesele PNL! Nimic pentru interesele românilor!”, a mai scris Ciolacu.

Potrivit OUG, românii vor putea vota în orice secție de vot, pe liste suplimentare, în țară sau în străinătate, cu o singură excepție „în cazul în care se află în unitatea administrativ-teritorială sau sectorul municipiului București unde își are domiciliul sau reședința”. În acest caz „poate vota numai la secția de votare la care este arondat conform domiciliului sau reședinței”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22