Ciolacu: PSD va depune moțiune de cenzură alături de UDMR. Vom avea o nouă majoritate în jurul PSD

Laurentiu Gheorghe | 16.01.2020

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat imediat după anunțul privind angajarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin că PSD va depune moțiune și va evita alegerile anticipate

Pe aceeași temă

Președintele interimar al PSD a dat asigurări colegiilor că nu se va intra în alegeri anticipate pentru că partidul are capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară.

„Au venit cu asumare pe două tururi. O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR. Vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă aceasta. Ei sunt ferm convinși că din acest moment vom intra în anticipate. Nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. O singură condiție avem. Să nu ne cereți să promovăm o propunere de prim-ministru. Vom căuta o propunere cu aliații noștri la acest demers să fie alta decât din interiorul PSD", a declarat Marcel Ciolacu la Slatina. PSD de Olt.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. „E vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unu din cetățeni, pentru a avea legitimitate”, a spus șeful Guvernului.

Cum vrea PSD să contracareze planul PNL de a declanșa alegeri anticipate. Liderii social democrați au decis să depună moțiune de cenzură dacă Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi.

De asemenea, pentru a împiedica modificarea legislației și aplicarea alegerilor în două tururi, social democrații vor să sesizeze Curtea Constituțională. „O sesizare la CCR și un termen de dezbatere cât mai îndepărtat ar putea bloca aplicare legii la alegerile locale din primăvară, mai ales că judecătorii Curții s-au mai pronunțat de două ori pe această speță. În acest context există șanse ca judecătorii să nu se grăbească iar decizia să fie în favoarea noastră, mai exact o să fie declarată neconstituțională acțiunea Guvernului”, au explicat sursele citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22