Ciolacu: Raportul elaborat de Ionuț Vulpescu privind starea PSD va fi discutat în ședința CEx

Laurentiu Gheorghe | 13.02.2020

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se arată deschis la inițiativele de reformare a partidului și spune că raportul elaborat de șeful Consiliului Național, Ionuț Vulpescu, este un exercițiu de transparentizare

Pe aceeași temă

„Pentru prima dată, după mult timp, avem în PSD o dezbatere transparentă, cu argumente, în care părerea fiecăruia dintre colegi este respectată. Am spus foarte clar că PSD are nevoie urgent de un proiect de reconstrucție. La fel, am spus că, pentru a repara, trebuie să știi exact ce s-a greșit. Apoi poți veni cu soluții.

Dl. Vulpescu este președintele Consiliului Național al PSD și este firesc să facă o analiză care conține multe dintre lucrurile discutate deja în interiorul partidului. Sunt greșeli pe care ni le-am asumat și pe care nu vrem să le mai repetăm.

Acest raport va fi dezbătut cel mai probabil în următoarea ședință a forurilor de conducere ale PSD. Dl Vulpescu mi-a prezentat acest document. Aș fi preferat să-l discutăm mai întâi în interiorul partidului și apoi să-l facă public, dar a fost alegerea sa.”, spune Marcel Ciolacu.

În fond este un exercițiu de imagine al social-democraților, raportul reprezentând un document programatic în sensul celor care erau elaborate de partidul comunist, fiind un adevărat manifest în faza de testare.

Dacă în prima parte a raportului privind starea PSD, Ionuț Lupescu critică PSD cât timp la cârmă s-a aflat Liviu Dragnea, subliniind că în această perioadă formațiunea a avut „orientări strategice neinspirate, decizii tactice mai puțin fundamentate și deficiențe în a înțelege contextul politic global”, nominalizând Ordonanța 13, discursul urii și antiselecția pentru promovarea în funcții publice, el concluzionează că Partidul Social Democrat este partidul Revolutiei si al adevaratei clase de mijloc romanesti, cel care a ridicat economia Romaniei, a majorat salariile si pensiile si a reinventat liberalismul, prin USL.

„Putem spune, fără nicio rezervă, că, după mai mult de doi ani de luptă cu justiția, ne-am bătut singuri și ne-am și pus, tot singuri, la colț”, se arată în raportul făcut public miercuri de Ionuț Vulpescu. Dar în același timp PSD a aratat ca este capabil de a aduce in prim-planul politicii romanesti discutii progresiste, marcand doua premiere absolute: prima femeie premier si prima femeie care ajunge in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Însă soluțiile propuse de Vulpescu sunt pur propagandistice, o reîntoarce la mentorul Ion Iliescu: PSD este partidul Revoluției din 1989, o teză lansată de Ion Iliescu și apropiații lui, care justifică pretențiile noii nomenclaturi să-și revendice drepturile „istorice”

„Acum, la 30 de ani de la acele momente fondatoare ale post-comunismului românesc, PSD trebuie să treacă, la rândul său, printr-o schimbare profundă”, încheie apoteotic Vulpescu manifestul social-democraților.

Mai multe despre documentul programatic elaborat de Ionut Vulpescu puteti citi AICI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22