Ciolacu: România are nevoie de această coaliţie. Rareş Bogdan a spus că sunt proşti miniştrii PNL

L. G. | 20.01.2022

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a spus că Rareș Bogdan i-a criticat de fapt pe miniștrii liberali cînd a declarat că „nu merge ca unul să fie șmecher și celălalt să deconteze costurile”.

Pe aceeași temă

„Am crezut că vorbim lucruri serioase, astăzi, nu despre domnul Rareş Bogdan”, a spus Marcel Ciolacu înainte de o ședință a coaliției.

 

„Am solicitat preşedinţilor celorlalte partide să vedem de unde sunt aceste discuţii şi poate dânşii ştiu mai multe decât ştie prim-ministrul şi restul coaliţiei. Astăzi vom lămuri aceste lucruri”, a spus el.

 

„Domnul Rareş Bogdan a spus că sunt proşti miniştrii PNL-ului. Evaluarea miniştrilor, dacă trăim într-o ţară normală, o face prim-ministrul”, a adăugat Ciolacu.

 

Totuși, una din criticile aduse de Rareș Bogdan a fost la adresa ministrului Sănătății, membru PSD.

 

„Prim-ministrul, după ce are o evaluare cu privire la un ministru, dacă doreşte să îl schimbe, vine cu acea evaluare în coaliţie şi se ia o decizie în funcţie de cine a propus acel ministru, eventual se vine cu un înlocuitor”, mai spus el.

 

Ciolacu a comentat o declarație a fostului premier Mihai Tudose, care a cerut demisia lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei.

 

„Nu pot să nu ţin cont de expertiza domnului Tudose, în domeniul economic şi energetic. Dacă prim-ministrul ar avea o discuţie cu domnul Tudose, s-ar clarifica multe lucruri. Dar, repet, ieşirea lui MIhai Tudose nu a fost una pentru o normalitate”, a spus.

 

În ceea ce privește reproşurile aduse de președintele PNL, Florin Cîţu, ministtrului Sănătății Alexandru Rafila, Ciolacu a spus: „Am să îi cer domnului Rafila să îşi ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi”.

 

„Eu cred că România are nevoie de această coaliţie, românii au cu totul alte aşteptări de la noi, nu certuri sau divergenţe şi trebuie să intrăm într-un fel de a comunica şi funcţiona astfel încât românii să înceapă să aibă încredere din nou în Guvernul României. Este foarte uşor să schimbi un guvern, este foarte greu să recâştigi încrederea românilor”, a spus Ciolacu, pe de altă parte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22