Ciolacu și-a trecut guvernul prin Parlament. Merge la Cotroceni pentru depunerea jurământului

Redactia | 15.06.2023

Guvernul condus de Marcel Ciolacu în urma rocadei politice de la PNL la PSD a fost învestit, joi după-amiază, cu 290 de voturi (minimul necesar era 233), 95 de voturi împotriva și nicio abținere.

Pe aceeași temă

De menționat este că votul s-a desfășurat în contextul în care parlamentarii liberali sau social-democrați care nu ar fi votat Guvernul Ciolacu urmau să fie excluși din partide. În timpul discursul plin de ironii la adresa foștilor colegi de coaliție, Kelemen Hunor a anunțat că parlamentarii UDMR vor fi prezenți în sală în timpul votului, dar nu vor vota: ”Supărarea va trece” a mai anunțat liderul maghiar.

Marcel Ciolacu, primele declarații ca premier învestit:

  • Le mulțumesc colegilor atât din PSD, cât și din PNL, cât și celorlalți, sper că azi i-am convins. Le mulțumesc și celor care nu m-au votat, este un exercițiu democratic.

  • O să încerc să mă ridic la nivelul așteptărilor atât ale dumneavoastră, cât și ale românilor, în următoarea perioadă de 1 an și șase luni.

  • Sper să îndeplinim împreună cât mai multe reforme și din promisiunile sociale pe care le-am făcut astăzi de la această tribună. Nu pot realiza acest lucru fără susținerea dumneavoastră.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22