Ciolacu, un nou atac la președinte: Închidem școlile, dar ținem alegerile. Asta e România normală

Laurentiu Gheorghe | 19.10.2020

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, susține amânarea alegerilor în virtutea prerogativelor pe care Curtea Constituțională le-a atribuit Parlamentului dominat de social-democrați.

Pe aceeași temă

Ciolacu a spus luni că autoritățile tratează cu „dublă măsură” criza provocată de noul coronavirus și aduce ca exemplu măsura de a închide școlile în Capitală dar în același timp și „dorinţa PNL şi a preşedintelui Iohannis de a ţine alegerile parlamentare”. PSD, ALDE și Pro România militează pentru amânarea alegerilor parlamentare pentru luna martie 2021, sau chiar mai târziu, în virtutea unei legi inițiate de PSD, declarată constituțională de către CCR.

„Atributul amânării alegerilor nu este al PSD. Eu continui, în virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să am discuţii cu toţi liderii de partid. Toată lumea are aceeaşi îngrijorare, mai puţin PNL şi preşedintele României. După cum bine ştiţi, doresc neapărat să avem aceste alegeri. Eu am auzit o decizie a ministrului învăţământului, care este şi candidată din partea PNL, ca şcolile să se închidă în Bucureşti. Dacă această dublă măsură – închidem şcolile, dar ţinem alegerile – vi se pare una normală, asta este România normală promisă de preşedintele României în campania electorală. Noi aşteptăm promulgarea legii care dă Parlamentului atributul de a stabili data alegerilor”, a declarat Ciolacu într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD, citat de Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a declarat într-o emisiune televizată că, din punctul de vedere al Guvernului, data de 6 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare este „data constituţională şi legală”, iar „fiecare zi în plus în care rămâne în funcţie acest Parlament este o zi pierdută pentru România”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22