Ciolacu: Virusul nu are culoare politică, dar prostia, neputința și lăcomia sunt vopsite în galben

Laurentiu Gheorghe | 10.07.2020

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, vrea ca Ludovic Orban și Cătălin Predoiu să vină la Senat ca să fie față în față cu reprezentanții CSM și ai ONG-urilor pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești.

Pe aceeași temă

Legea carantinării și izolării, votate joi în plenul Camerei Deputaților, s-a împotmolit la Senat unde PSD vrea s-o modifice drastic. Astfel, șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, le solicită premierului Ludovic Orban și ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să vină de urgență în Senat, acolo unde se dezbate legea carantinării și izolării: „NU vom permite transformarea țării în lagăr medical!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

„Premierul Orban și Ministrul Justiției Predoiu trebuie să vină URGENT în Senatul României!! Unde românii trebuie apărați, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei!

Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputința și Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-și acoperi furturile, Guvernarea PNL lovește zi de zi în români.

Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor și libertăților românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat.

Le solicit prezența premierului și ministrului Justiției la dezbateri, față în față cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, medici și pacienți!

În niciun caz NU vom permite transformarea țării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberații! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenței crase a PNL sunt românii!”, scrie Marcel Ciolacu.

Camera Deputaţilor a adoptat, joi seara, proiectul privind carantinarea şi izolarea. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri. PSD a făcut numeroase amendamente, care au fost adoptate.

Între timp, autoritățile au anunțat că mii de oameni au ieșit din centrele de carantină și din izolare urmare a decizie CCR. Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 atinge noi recorduri zilnice ca urmare a măsurilor de relaxare luate în ultima vreme.

Senatorii nu se grăbesc însă și vor să anuleze multe dintre prevederile care au trecut de Camera Deputaților. Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că proiectul Guvernului referitor la carantină şi izolare va fi dezbătut de Comisia juridică din Senat „atât timp cât va fi nevoie”, precizând că este necesar şi un aviz al CSM, dat fiind că este vorba şi despre proceduri jusiciare. El a precizat că începând de sîmbătă va fi convocat plenul Senatului. potrivit news.ro.

„Ne dorim o dezbatere de calitate serioasă. E nevoie de această modificare de program. După cum ştiţi, dezbaterea nu s-a încheiat la acest proiect de lege”, a spus Cazanciuc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22