Cioloș: Dăncilă minte fără pic de rușine că apără statul de drept. Ar trebui să demisioneze

Redactia | 03.10.2018

Președintele fondator al Mișcării România Împreună este de părere că o demisie de urgență a premierului Viorica Dăncilă ar fi ”un minim act de bun-simț”, iar dezbaterile din Parlamentul European demonstrează că România a ajuns să aibă un guvern nedemn și ilegitim.

Pe aceeași temă

 

 

 

”Când vorbește despre poporul român, Viorica Dăncilă se referă strict la acoliții domnului Dragnea. Pe ei îi reprezintă, pentru ei lucrează, pentru ei minte. Din această perspectivă, o înțeleg pe doamna Dăncilă când crede că Jandarmeria are dreptul să bată cetățenii nevinovați, o înțeleg și când minte fără pic de rușine că apără statul de drept, dar nu îi găsesc scuze care să îi justifice comportamentul nedemn de un prim-ministru al României. O demisie de urgență ar fi un minim act de bun-simț, dacă partidul din care face parte ar mai fi capabil să înțeleagă ce înseamnă demnitatea de a fi român. Avem o țară condusă de impostori care își instalează în cele mai înalte funcții marionete politice dispuse să se compromită și să ne umilească pe toți. Este o rușine națională să ți se ceară să nu mai minți în plenul Parlamentului European și să ți se recomande să îți asculți propriul popor înainte de a încerca să ascunzi adevărul care nu mai poate fi ascuns“, a declarat Dacian Cioloș, președintele fondator al Mișcării România Împreună (RO+), potrivit unui comunicat remis presei miercuri. 

 

Totodată, Mişcarea România Împreună spune că Dăncilă trebuie să dea socoteală atât Parlamentului României, cât şi celui european, în virtutea mandatului de premier şi ca urmare a normelor democraţiei şi tratatelor europene.

 

"'A da socoteală' este o ruşine doar pentru cei incompetenţi şi rău intenţionaţi. Ştim cu toţii că Viorica Dăncilă încearcă să ascundă ilegalităţile care au loc în România şi că încercările sale de a minţi fac parte din planul PSD de a destructura democraţia. Îi recomandăm la modul cel mai serios să încerce să dea socoteală în faţa instituţiilor care sunt abilitate să îi ceară acest lucru. Şi, pentru că PSD nu va putea abroga toate legile din lume, doamna Dăncilă va da socoteală pentru faptele domniei sale inclusiv la Parchet", se mai arată în comunicatul RO+.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22