Cioloș explica de ce a renuntat la nominalizarea Cristinei Guseth

Silvia Simion | 17.11.2015

Premierul desemnat a declarat că are încredere în Cristina Guseth, chiar dacă ea nu a convins Comisia din cauza emoțiilor și a tensiunilor, dar că este foarte important ca ministrul Justiției să aibă încrederea partenerilor cu care lucrează.

Pe aceeași temă

 

”Dacă nu aș fi făcut ceea ce am făcut, am fi putut spune că am început cu stângul. Am considerat că e nevoie ca acest guvern să plece cu o legitimitate clară. Totdeauna am luat decizia singur, pentru că eu mi-am asumat acest guvern. Cristina Gușeth, din cauza emoțiilor și a tensiunilor, nu a convins. Eu am încredere în ea. E foarte important ca ministrul Justiției să aibă încrederea partenerilor cu care lucrează. Am avut o discuție cu ea și am luat această decizie. Nu am convins-o deloc greu”, a declarat Dacian Cioloș, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, după votul de învestitură dat de Parlament.

Premierul desemnat a precizat că votul de azi ”dă legitimitate” Guvernului care însă, pentru orice proiect important, va avea consultări atât cu Parlamentul, cât și dezbateri publice. În cadrul discursului său dinaintea votului parlamentarilor, Dacian Cioloș a folosit un citat al împăratului roman Marcus Aurelius, prin care cere Divinităţii puterea să schimbe ceea ce poate fi schimbat, răbdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat şi înţelepciunea de a distinge între cele două.

După vot, viitorul prim-ministru a atras și Parlamentul alături de Guvern în responsabilitatea pe care acesta și-a asumat-o prin noul program de guvernare. "Consider, prin acest vot, că ați înțeles și ați acceptat ceea ce ne-am propus să facem. Consider că ați acceptat deschiderea pe care am oferit-o pentru a face ca această legitimitate să se transforme în eficiență și în rezultate bune, care să redea încrederea oamenilor că guvernul este pentru cetățeni. Veți avea în guvern un partener permanent și deschis", a spus Cioloș.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22