Cioloș il refuza categoric pe Dragnea: Nu retrag hotararile legate de alegerile locale

Vlad Toma | 16.02.2016

Dacian Cioloș, premierul României, a declarat astazi ca nu va abroga Hotărârile de Guvern referitoare la alegerile locale asa cu i-a cerut liderul PSD Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

"De ce să le retrag? Guvernul le-a decis, ele au fost propuse de Autoritatea Electorală Permanentă, aflata în subordinea Parlamentului, respectând întru totul legea organizării acestor alegeri inclusiv cu termenele, cu datele. Nu vreau să intru în jocurile politice ale partidelor… Din discuțiile informale pe care le-am avut cu partidele legate și de data alegerilor au fost și solicitări - «haideți, anunțați data alegerilor cât mai devreme, ca să știe lumea să se poată pregăti». Asta am făcut", a spus premierul, citat de Agerpres.

 

***

 

Presedintele PSD Liviu Dragnea i-a cerut astazi premierului Dacian Ciolos sa abroge, in prima sedinta de guvern, hotararea care stabileste data alegerilor locale pentru 5 iunie. Dragnea sustine ca hotararea a fost data in mare graba si cere revocarea ei pentru a demonstra ca nu a existat o intelegere intre cabinet si PNL, partid care a anuntat ca va ataca in instanta de contencios administrativ aceasta HG cu scopul de a se ajunge la doua tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, noteaza Hotnews, care prezinta si documentul PSD.

 

"Am trimis primului-ministru o solicitare de revocare a hotararii de guvern data in graba prin care s-a stabilit data alegerilor locale. Daca guvernul vrea sa dezminta suspiciunile privind o intelegere cu PNL poate sa abroge aceasta HG si sa o readopte cand sunt gata si celelalte hotarari de guvern. Pana acum s-a dat cu o saptamana-doua inainte data limita, poate fi data la inceputul lunii martie.

 

In istoria postdecembrista nu s-a mai intamplat asa. Este clar ca aici este ceva in neregula. Incep sa cred tot mai tare in aceste suspiciuni de intelegere intre guvern si PNL," a declarat Dragnea marti.

 

Intrebat daca mai are incredere in acest guvern, Dragnea a raspuns ca "din ce in ce mai putina", dar ca deocamdata PSD nu are in vedere o motiune de cenzura, ci doar motiuni simple la adresa unor ministri.

 

"Am incredere din ce in ce mai putina in acest guvern. Avem deja mari semne de intrebare legate legate de membri din guvern. Nu o sa stam indiferenti, oamenii asteptau ca ministrii tehnocrati sunt specialisti in domeniile lor. Deocamdata nu ne gandim la o motiune de cenzura. Motiunile simple sunt din ce in ce mai aproape" a spus Dragnea. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22